Jolantos grybukai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 200 gramų
- Margarinas, 150 gramų
- Vanilė
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 400 gramų
- Soda, užgesinti citrinos rūgšt. arba actu, 1 arbatinis šaukštelis
- Grietinė, 200 gramų
Gaminimo instrukcija:
Gerai išplakti cukrų su kiaušiniais, sudėti grietinę, vanilę ir užgesintą sodą. Viską išmaišyti.
Supilti miltus ir išmaišyti.
Supilti išlydytą atvėsusį margariną ir vėl viską gerai išmaišyti.
Paruoštą tešlą šaukštu dėti į specialią keptuvę ir kepti, kol grybukai gražiai paruduoja.
Grybukai gaunasi purūs ir minkšti.
Kai atvėsta, nudažyti kotelius: imti vieną kiaušinio baltymą ir truputį paplakti su citrinos rūgštele (jos dėti pagal skonį), dėti cukraus pudros ir sukti šaukštu apie 5 min., kol masė taps balta.
Gauta mase aptepti kotelius, galiukus įmerkti į aguonas ir palikti išdžiūti.
Kai kotukai nudžiūva, pamirkyti galvas tirpintame šokolade (šokoladą tirpinti ant garų vonelės).
Skanaus!
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2020-04-11 07:21
Kad grybukai atliptu, reikia pirma keptuvę patept riebalais. Bet tik pirmą
2019-12-18 22:37
Noreciau paklausti, man niekaip neatlimpa grybukai nuo keptuves, gal kas zino kodel?
2018-11-23 09:27
Super receptas, tik juo ir kepu
2018-03-31 07:46
Svetlana, kiekį sunku pasakyti, kiaušinio baltymas skirtingo dydžio būna, galite pradžioje porą šaukštų dėti, plakti ir stebėti tirštumą, jei reikia, dar pridėti cukraus pudros. Masė turi būti gana tiršta, kad pavyktų gera glazūra 

2020-12-05 12:23