Jogurtinis tortas su vaisiais ir biskvito gabaliukais

Partnerio turinys
Šis turinys inicijuotas projekto partnerio
Jogurtinis tortas su vaisiais ir biskvito gabaliukais
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Įdarui:
  • Apelsinai, 3 vienetai
  • Mandarinai, 3 vienetai
  • Bananai, 1 vienetas
  • Konservuoti ananasai, 150 gramų
Biskvitui:
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Miltai, 180 gramų
  • Cukrus, 110 gramų
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
Kremui:
  • Graikiškas jogurtas, 900 gramų
  • Cukrus, 250 mililitrų
  • Vanilinis cukrus, 1 valgomasis šaukštas
  • Želatina, 50 gramų
  • Vanduo, 180 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
  1. Biskvitui skirtus kiaušinius ir cukrų išplakite, suberkite išsijotus ir su kepimo milteliais sumaišytus miltus ir išmaišykite.
    Paruoštą tešlą sudėkite į kepimo popieriumi išklotą maždaug 20 - 28 cm skersmens kepimo formą ir kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių.
    Baigiantis kepimo laikui, patikrinkite mediniu pagaliuku, jei jį ištrauksite sausą ir švarų tai biskvitas iškepė.
    Išimkite ir padėkite ant grotelių, kad atauštų.
    Biskvitą supjaustykite kvadratėliais 2x2 cm. (viso biskvito aš nesupjausčiau ir į tortą viso nesudėjau, nes per daug)

  2. Želatiną išmaišykite vandenyje ir palikite 30 minuąių, kad išbrinktų.
    Po to, karšto vandens vonelėje, įstatę indą, ištirpinkite ir padėkite atvėsti iki kambario temperatūros.

  3. Apelsinus (reikia labai gerai nulupti apelsino žievelės baltajį sluoksnį minkštimą, kad nesijaustų kartumas) ir mandarinus nulupkite, mandarinus išskirstykite skiltelėmis, apelsinus supjaustykite griežinėliais.
    Ananasus ir bananą supjaustykite kubeliais.

  4. Jogurtą išplakite su cukrumi ir vanilinu, įpilkite atvėsusią želatiną ir viska gerai išmaišykite.
    Apelsinus ir kelias mandarino skilteles gražiai sudėkite į torto nusegamais kraštais formos dugną (tortinę naudojau 23 cm skersmens), įdėkite dalį biskvito, ant biskvito išdėstykite dalį vaisių, užpilkite kremu. Po to vėl dėkite biskvito ir vaisių, ir užpilkite likusiu kremu.
    Tortą uždengkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą visai nakčiai, kad sustingtų.
    Kitą dieną, išimkite tortą iš formos, atsargiai apverskite jį ant lėkštės.
    Skanaus!

Porcijų skaičius: 8
Receptą atsiuntė: Rasos virtuvės užrašai
» Rašyti komentarą
» Komentarai
janina
2019-03-17 22:09
mes darom tikrai skanu
Saulė
2017-05-27 23:51
O koks skonis ka primena?
andreja
2017-04-05 14:29
labai skaniai
Jurgita
2017-02-17 00:02
Ar galima naudoti Turkiska jogurta vietoi Graikisko??
Aldona
2016-11-07 16:24
Labai skaniai suvalgiau kad išsikepiau 2