Jogurtinis tortas karštai vasaros dienai

Jogurtinis tortas karštai vasaros dienai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Varškė, liesa, 200 gramų
  • Uogos, 200 gramų
  • Jogurtas, natūralus, liesas, 50 mililitrų
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Želatina, 27 gramai
  • Citrinos, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
  1. Šiam tortukui taip pat prireiks 15 vnt. šaldymo tablečių.

    100 g (naudojau raudonas vynuoges,kivius, mėlynes) uogų išdėlioti formoje, kurioje šaldysite visą masę.
    9 g želatinos užpilti 50 g vandens, palaikyti keletą minučių, kol išbrinks. Tada želatinos masę užpilti pusė stiklinės vandens ir kaitinti garų vonelėje, kol ištirps granulės. Atvėsus mase, ją užpilti ant paruoštų uogų ir padėti į šaldytuvą 10 -15 min.

  2. Kol stingsta uogos, paruošiame jogurto masę:
    Į jogurtą sudėti varškę (galima pasaldintą), išspausti citrinos sultis ir išplakti elektriniu plaktuvu.
    Likusią želatiną išbrinkinti 0,5 stiklinėje pieno ir ištirpinti granules garų vonioje. Atvėsus, sumaišyti su paruošta varškės ir jogurto mase, o masę supilti į paruoštą formą ir padėti sustingti 1,5-2 val.

Porcijų skaičius: 7
Receptą atsiuntė: Eglė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Regina
2015-08-25 20:03
O koks torto pagrindas, gi matosi kad sausaininis.