Jogurtinis obuolių pyragas

Jogurtinis obuolių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukraus pudra, pabarstymui
Įdarui:
  • Obuoliai, 1 kilogramas
  • Rudasis cukrus, 50 gramų
  • Cinamonas, 1 arbatinis šaukštelis
Tešlai:
  • Kvietiniai miltai, 320 gramų
  • Jogurtas, natūralus, 125 gramai
  • Cukrus, 90 gramų
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Sviestas, minkštas, 50 gramų
  • Vanilinis cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Jogurtą sumaišyti su kepimo milteliais ir palikti kelias minutes.

  2. Miltus nusijoti ir sumaišyti su druska.

  3. Sviestą išplakti su paprastu ir vaniliniu cukrumi iki puraus kremo. Įmaišyti kiaušinį, jogurtą ir dar kartą išplakti. Suberti miltus. Užminkyti minkštą tešlą, suvynioti į maistinę plėvelę ir dėti į šaldytuvą.

  4. Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais.

  5. Berti gabalėlius į puodą, pilti šlakelį vandens, berti rudąjį cukrų ir troškinti, kol obuoliai suminkštės. Pagardinti cinamonu ir ataušinti.

  6. Trečdalį tešlos atidėti. Iš likusių dviejų trečdalių tešlos ir iškočioti lakštą, iškloti juo 24 cm skersmens formą. Ant viršaus sukrėsti obuolių masę.

  7. Iš likusio trečdalio iškočioti ploną lakštą ir supjaustyti plonomis juostelėmis. Papuošti pyrago viršų.

  8. Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 35 min.

  9. Iškeptą pyragą šiek tiek ataušinti, pabarstyti cukraus pudra ir skanauti.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą