Jogurtinis aviečių ir gervuogių tortas

Jogurtinis aviečių ir gervuogių tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Avietės, šaldytos/šviežios, 250 gramų
  • Citrinos, sultys, 1 vienetas
  • Citrinos, tarkuota žievelė, 0.5 vieneto
  • Cukraus pudra
  • Cukrus, 250 gramų
  • Gervuogės, šaldytos/šviežios, 250 gramų
  • Melisa, citrininė (lapeliais)
  • Migdolai, plokštelės, skrudintos, 1 valgomasis šaukštas
  • Pistacijos, kapotos, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 100 gramų
  • Jogurtas, 500 gramų
  • Sirupas, aviečių, 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlė, 200 mililitrų
  • Aliejus, (formai ištepti)
  • Želatina, 8 arbatiniai šaukšteliai
  • Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Vanilinis cukrus, pakelis, 0.5 vieneto
  • Šokoladas, baltasis, drožlės, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Pirmiausia pasiruoškite biskvitą.
Nuo 3 kiaušinių baltymų atskirtus kiaušinių trynius iki purumo išplakite su 100 g cukraus.
Į šią masę dėkite citrinos žievelę su vaniliniu cukrumi.
Iki standžių putų išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
Į miltus įmaišykite kepimo miltelius ir įsijokite į kiaušinių masę.
Lengvai viską išmaišykite ir supilkite į aliejumi išteptą torto formą.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 min.
Išėmę atvėsinkite.
Įdarui vandenyje išbrinkykite želatiną.
Sumaišykite jogurtą, 150 g cukraus bei citrinos sultis, o grietinėlę standžiai išplakite.
Nusunkite želatiną ir kartu su aviečių sirupu truputį pakaitinkite, kol ji ištirps.
Tada neskubant įmaišykite į aviečių sirupą jogurtą ir sudėkite plaktą grietinėlę.
Atvėsusį biskvitą dėkite į torto formą, supilkite įdaro masę ir keletui valandų palikite šaldytuve.
Papuošimui uogas nuplaukite, nusausinkite ir papuoškite jomis tortą. Vieną pusę avietėmis, kitą - gervuogėmis.
Pabarstykite tortą cukraus pudra.
Avietes užberkite riešutų drožlėmis, o gervuoges - šokoladu bei melisos lapeliais.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
daiva
2012-03-07 19:06
sveika,jurgita kaip suprasti nusunkite zelatina ,kiek esu brinkinus zelatina, ji ten tiesiog isbrinksta vandeny, jos neimanoma nusunkti, gal ko nesupratau beskaitant? ir dar ar i jogurta imaisai zelatina ar atskirai? aciu ,man patinka tik gaivus tortai o tavo labai super turetu buti
monika
2011-06-25 18:41
labai jau daug visko reikia bet seip tai verta pasigaminti nes LABAI skanu
(anonimas)
2011-04-12 17:04