Jogurtinis aviečių ir gervuogių tortas


- Avietės, šaldytos/šviežios, 250 gramų
- Citrinos, sultys, 1 vienetas
- Citrinos, tarkuota žievelė, 0.5 vieneto
- Cukraus pudra
- Cukrus, 250 gramų
- Gervuogės, šaldytos/šviežios, 250 gramų
- Melisa, citrininė (lapeliais)
- Migdolai, plokštelės, skrudintos, 1 valgomasis šaukštas
- Pistacijos, kapotos, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Jogurtas, 500 gramų
- Sirupas, aviečių, 2 valgomieji šaukštai
- Grietinėlė, 200 mililitrų
- Aliejus, (formai ištepti)
- Želatina, 8 arbatiniai šaukšteliai
- Kepimo milteliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Vanilinis cukrus, pakelis, 0.5 vieneto
- Šokoladas, baltasis, drožlės, 1 valgomasis šaukštas
Pirmiausia pasiruoškite biskvitą.
Nuo 3 kiaušinių baltymų atskirtus kiaušinių trynius iki purumo išplakite su 100 g cukraus.
Į šią masę dėkite citrinos žievelę su vaniliniu cukrumi.
Iki standžių putų išplakite baltymus ir atsargiai įmaišykite į trynių masę.
Į miltus įmaišykite kepimo miltelius ir įsijokite į kiaušinių masę.
Lengvai viską išmaišykite ir supilkite į aliejumi išteptą torto formą.
Kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 20 min.
Išėmę atvėsinkite.
Įdarui vandenyje išbrinkykite želatiną.
Sumaišykite jogurtą, 150 g cukraus bei citrinos sultis, o grietinėlę standžiai išplakite.
Nusunkite želatiną ir kartu su aviečių sirupu truputį pakaitinkite, kol ji ištirps.
Tada neskubant įmaišykite į aviečių sirupą jogurtą ir sudėkite plaktą grietinėlę.
Atvėsusį biskvitą dėkite į torto formą, supilkite įdaro masę ir keletui valandų palikite šaldytuve.
Papuošimui uogas nuplaukite, nusausinkite ir papuoškite jomis tortą. Vieną pusę avietėmis, kitą - gervuogėmis.
Pabarstykite tortą cukraus pudra.
Avietes užberkite riešutų drožlėmis, o gervuoges - šokoladu bei melisos lapeliais.
Skanaus.
2011-06-25 18:41


2011-04-12 17:04




2012-03-07 19:06