Jogurtiniai keksiukai su aguonomis ir persikais


- Aguonos, 4 valgomieji šaukštai
- Cukraus pudra, 150 gramų
- Persikai, 3 vienetai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 300 gramų
- Jogurtas, persikų skonio, 160 gramų
- Aliejus, 40 mililitrų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Vanilinis cukrus, 2 arbatiniai šaukšteliai
Įkaitinkite orkaitę iki 200 laipsnių temperatūros.
Į orkaitės apačią įdėkite kepimo skardą su vandeniu, nes garuojant vandeniui keksiukai iškepa geriau ir skaniau.
Sumaišykite su kepimo milteliais miltus.
Nuplaukite bei nulupkite 2 persikus, išimkite kauliukus ir supjaustykite persikus plonomis skiltelėmis.
Likusį persiką taip pat supjaustykite, tik neluptą.
Sumaišykite kiaušinius, cukraus pudrą bei vanilinį cukrų.
Tada įsijokite su kepimo milteliais sumaišytus miltus, sudėkite jogurtą, aliejų bei aguonas ir viską gerai išmaišykite.
Pabaigoje sudėkite 2 pjaustytus persikus ir išmaišykite.
Tešlą sudėkite į keksiukų formeles ir ant viršaus sudėkite likusio persiko skilteles bei apibarstykite aguonomis.
Kepkite apie 30 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Skanaus.