Joanos obuolių pyragas

Joanos obuolių pyragas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cinamonas, užbarstymui
  • Cukrus, 250 gramų
  • Krakmolas, 100 gramų
  • Obuoliai, pjaustyti, 800 gramų
  • Vanilė
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Kondensuotas pienas, 3 valgomieji šaukštai
  • Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Minkštą sviestą ištrinti su cukrum, dėti po vieną kiaušinį ir maišyti šaukštu arba plakti su mikseriu.
Miltus sumaišyti su krakmolu, kepimo milteliais, vanilinu, persijoti ir supilus į sviesto, kiaušinių ir cukraus masę, išsukti gerai, kad neliktų gumulėlių (gerai gaunasi ir greitai plakant mikseriu).
Obuoliai turi būti supjaustyti skiltelėm (alyvinių lupti nereikia).
Tešlą supilti į gilesnę skardelę (pvz. 34x25 cm.), obuolius dėti į tešlą eilutemis ir truputį įspausti, po to ant obuolių užbarstyti cinamono ir cukraus.
Dėti į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti apie 35 - 40 min.
Jeigu norite, galima užpilti kondensuotu pienu arba su medumi sumaišytu kondensuotu pienu. Tai galima padaryti maždaug po 30 minučių kepimo truputėlį pašildytu kondensuotu pienu ar pienu su medum, tuomet pakelti kepimo skardą į aukštesnę orkaitės lentynėlę, sumažinti karštį iki 160 -150 laipsnių temperatūros ir pakepti dar apie 10 - 15 min.
Galima ir nieko nepilti ant viršaus, o tik apiparstyti iškepusį ataušusi pyragą cukraus pudra.
Gaunasi labai skanus pyragas, pabandykite - nesigailėsite.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Joana
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Daiva
2014-09-07 20:53
idejau kepti, paragausiu pasakysiu ar skanus
Sofija
2013-11-19 20:17
Tikrai labai labai aciu jum Juana uz toki skanaus pyrago receptuka, labai noreciau kad jus daugiau tokiu geru receptu duotumet mums Lauksim ir didelis jum aciu is anksto
LAPE
2012-08-13 11:51
O kam to krakmolo?
Kristina
2012-08-10 18:28
atrodo labai skaniai ,reikes issikepti
Milė
2012-02-16 17:59
Vienintelis receptas iš interneto, pagal kurį gaminsiu daugiau nei vieną kartą Iš tikro, laaabai skanus, burnoje tirpstantis pyragas. Tik aš dar įspaudžiau šaukštą citrinos sulčių, tai šiek tiek "harmoningesnis" skonis. Ačiū autorei, kad pasidalino receptu