Jautienos suktinukai „Staigmena“

Jautienos suktinukai „Staigmena“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 2
  • Juodieji pipirai
  • Laurų lapai
  • Garstyčios, 3 valgomieji šaukštai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Jautienos kumpis, 700 gramų
  • Alyvuogių aliejus, 3 valgomieji šaukštai
  • Baltas vynas, 1 stiklinė
  • Rauginti agurkai, 150 gramų
  • Kiaulienos šoninė, rūkyta, 100 gramų
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Sultinys, kubelis, 1 vienetas
  • Kvapieji pipirai
Gaminimo instrukcija:

Mėsą nuplauname, nusausiname ir supjaustome skersai raumenų 1 cm storio griežinėliais.
Mėsos griežinėlius išmušame.
Agurkus ir svogūną nulupame.
Svogūną supjaustome griežiniais, agurkus - šiaudeliais, o šoninę - kubeliais.
Mėsą pasūdome, apibarstome pipirais, aptepame garstyčiomis.
Ant kiekvieno griežinėlio dedame po gabaliuką agurko, žiupsnį šoninės kubelių ir keletą svogūno griežinėlių.
Susukame pailgus suktinukus ir susmeigiame arba apvyniojame siūlu.
Suktinukus apkepiname riebaluose ir sudedame j puodą.
Įmetame sukapotą česnaką, sultinio kubelį, lauro lapelių, juodųjų, kvapniųjų pipirų, įpilame stiklinę vandens ir uždengus 30 min. troškiname.
Kai išgaruoja skystis įpilame stiklinę baltojo vyno ir troškiname dar apie 15 min., kol suktinukai visai suminkštės.
Supilame su miltais sumaišytą grietinę ir užviriname.
Patiekiame su biriai virtais grikiais, ryžiais arba bulvių koše bei šviežių daržovių salotomis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Rugilė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Chm
2015-02-13 12:39
Šiaip, jei įmanoma, visada geriau naudoti raudoną vyną, o balto reikėtų net negerti - nuodas.
mamke
2010-03-22 19:06
man su baltu vynu skaniau
liu
2010-03-15 15:52
pabandykit su raudonu vynu .siai,as,asmeniskai,jautienai ir vistienai naudoju raudona vyna.Aisku,del skonio nesigincijama.
mamke
2010-03-15 14:06
skanumelis......=] apturejau sweciu, tai sulindo ir netroskinti