Jautienos salotos „Iš po sniego kalasi pavasario žiedai“


- Bulvės, 3 vienetai
- Jaučio kepenys, 250 gramų
- Kiaušiniai, 4 vienetai
- Krapai, 1 saujelė
- Majonezas, (arba grietinės-majonezo padažas)
- Svogūnų laiškai
- Svogūnai, mėlynieji
Bulves išvirti (būtinai pasūdytame vandenyje) ir sutarkuoti burokine tarka.
Jautienos kepenis išsivirti ir irgi arba sutarkuoti, arba sutrinti trintuve.
Kiaušinius išvirti ir trynius atskirti nuo baltymų. Trynius sutrupinti, o baltymus sutarkuoti su burokine tarka. Krapus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su baltymais.
Sluoksniuoti: dėti bulvių sluoksnį, ant jo – kiaušinio trynius, apšlakstyti majonezu, tada suberti susmulkintas kepenis – jie simbolizuos po žiemos atsigaunančią dirvą, pro kurią kalasi žaluma. Kraštus apšlakstyti majonezu (vidurio neliesti) ir apibarstyti kiaušinio baltymais su krapais – tai nuo žiemos užsilikęs ir jau tirpstantis sniegas. Ant kepenų belieka suformuoti išlindusias gėlytes - joms reiks mažyčių violetinių svogūnėlių ir svogūnų laiškų bei medinių pagaliukų (arba dantų krapštukų).
Skanaus.