Jautienos salotos „Iš po sniego kalasi pavasario žiedai“

Jautienos salotos  „Iš po sniego kalasi pavasario žiedai“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 3 vienetai
  • Jaučio kepenys, 250 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Krapai, 1 saujelė
  • Majonezas, (arba grietinės-majonezo padažas)
  • Svogūnų laiškai
  • Svogūnai, mėlynieji
Gaminimo instrukcija:
  1. Bulves išvirti (būtinai pasūdytame vandenyje) ir sutarkuoti burokine tarka.

  2. Jautienos kepenis išsivirti ir irgi arba sutarkuoti, arba sutrinti trintuve.

  3. Kiaušinius išvirti ir trynius atskirti nuo baltymų. Trynius sutrupinti, o baltymus sutarkuoti su burokine tarka. Krapus smulkiai supjaustyti ir sumaišyti su baltymais.

  4. Sluoksniuoti: dėti bulvių sluoksnį, ant jo – kiaušinio trynius, apšlakstyti majonezu, tada suberti susmulkintas kepenis – jie simbolizuos po žiemos atsigaunančią dirvą, pro kurią kalasi žaluma. Kraštus apšlakstyti majonezu (vidurio neliesti) ir apibarstyti kiaušinio baltymais su krapais – tai nuo žiemos užsilikęs ir jau tirpstantis sniegas. Ant kepenų belieka suformuoti išlindusias gėlytes - joms reiks mažyčių violetinių svogūnėlių ir svogūnų laiškų bei medinių pagaliukų (arba dantų krapštukų).

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Silva
» Rašyti komentarą