Jautienos nugarinės kepsnys

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus
- Juodieji pipirai
- Laurų lapai, lapeliai, 2 vienetai
- Morkos, 1 vienetas
- Petražolės, 1 vienetas
- Salierai, 1 vienetas
- Svogūnai, 2 vienetai
- Taukai (kiaulių), tirpinti, 2 valgomieji šaukštai
- Jautiena, nugarinė, 800 gramų
- Druska
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
Mėsa pamušama kūjeliu, įtrinama druska, sumaišyta su maltais prieskoniais, cukrumi, aliejumi, apibarstoma daržovėmis ir 2—3 val. laikoma šaldytuve. Vėliau mėsa dedama į keptuvą su įkaitusiais riebalais ir 30 min. kepama su tomis pačiomis daržovėmis, kuriose marinuota, palaistant atsiradusiomis sultimis. Mėsą ir daržoves galima kepti ir griliuje.
Kepsnys tiekiamas supjaustytas ir sudėtas į pašildytą pusdubenį. Prie jo tinka riebaluose virtos bulvės, troškintos pupelės, nevirtų daržovių salotos.
» Rašyti komentarą