Jautienos mentė žolelių ir alaus padaže

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, rudasis, 3 arbatiniai šaukšteliai
- Česnakai, 3
- Morkos, smulkintos, 1 vienetas
- Salierai, smulkinti, 1 vienetas
- Svogūnai, smulkinti, 1 vienetas
- Jautiena, mentė, 800 gramų
- Alus, tamsus, 250 mililitrų
- Druska, ir pipirai
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Petražolės, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Čiobreliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:
Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Mėsą supjaustykite į keturias lygias dalis ir pagardinkite druska bei pipirais. Po to apkepkite keptuvėje ir, sudėję svogūnus, morkas, salierus bei česnakus, nuolat maišydami kepkite dar 5 min. Po truputį supilkite alų, sudėkite SANTA MARIA petražoles ir vieną šaukštelį čiobrelių. Uždenkite keptuvę ir kepkite orkaitėje 3–4 val., kol mėsa suminkštės. Vėliau perdėkite ją į lėkštę ir uždenkite folija.
Visas daržoves sumalkite trintuvu, sudėkite rudąjį cukrų ir likusią čiobrelių dalį. Gerai išmaišykite ir padažą patiekite su mėsa.
» Rašyti komentarą