Jautienos mentė žolelių ir alaus padaže

Jautienos mentė žolelių ir alaus padaže
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, rudasis, 3 arbatiniai šaukšteliai
  • Česnakai, 3
  • Morkos, smulkintos, 1 vienetas
  • Salierai, smulkinti, 1 vienetas
  • Svogūnai, smulkinti, 1 vienetas
  • Jautiena, mentė, 800 gramų
  • Alus, tamsus, 250 mililitrų
  • Druska, ir pipirai
  • Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
  • Petražolės, 2 arbatiniai šaukšteliai
  • Čiobreliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Gaminimo instrukcija:

Įkaitinkite orkaitę iki 150°C temperatūros. Mėsą supjaustykite į keturias lygias dalis ir pagardinkite druska bei pipirais. Po to apkepkite keptuvėje ir, sudėję svogūnus, morkas, salierus bei česnakus, nuolat maišydami kepkite dar 5 min. Po truputį supilkite alų, sudėkite SANTA MARIA petražoles ir vieną šaukštelį čiobrelių. Uždenkite keptuvę ir kepkite orkaitėje 3–4 val., kol mėsa suminkštės. Vėliau perdėkite ją į lėkštę ir uždenkite folija.
Visas daržoves sumalkite trintuvu, sudėkite rudąjį cukrų ir likusią čiobrelių dalį. Gerai išmaišykite ir padažą patiekite su mėsa.

Receptą atsiuntė: Santa Maria
» Rašyti komentarą