Jautienos kukulaičiai su spanguolių padažu

Jautienos kukulaičiai su spanguolių padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, malti
  • Spanguolės, šaldytos/šviežios
  • Svogūnai, smulkinti, 0.5 stiklinės
  • Jautienos faršas, 750 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Džiūvėsėliai, malti, 0.5 stiklinės
  • Druska
  • Prieskoniai, jautienai
  • Džemas, spanguolių, 1 stiklinė
  • Padažas, čili, 0.5 stiklinės
Gaminimo instrukcija:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros.
Sumaišykite viename dubenyje jautienos faršą, susmulkintus svogūnus, kiaušinius, džiūvėsėlius, druską, pipirus bei prieskonius ir iš gautos masės suformuokite maždaug 1 colio kukulaičius.
Suformuotus kukulaičius sudėkite į ant aliejumi pateptos kepimo skardos ir kepkite apie 25-30 min.
Padažui sudėkite į puodą spanguolių džemą bei čili padažą ir užvirinkite.
Padažui užvirus sumažinkite ugnį ir patroškinkite, retkarčiais pamaišant, dar apie 5 min.
Iškeptus kukulaičius sudėkite į puodą su padažu ir pakaitinkite apie 5-8 min.
Ištroškintus kukulaičius pasmeikite ant dantų krapštukų ir papuoškite spanguolėmis.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Giedrė
» Rašyti komentarą