Jautienos kotletukai grybų padaže

Jautienos kotletukai grybų padaže
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 2
  • Juodieji pipirai
  • Laurų lapai, lapeliai, 3 vienetai
  • Svogūnai, 3 vienetai
  • Jautienos faršas, 450 gramų
  • Kvietiniai miltai, 10 valgomųjų šaukštų
  • Pomidorų padažas, 3 valgomieji šaukštai
  • Druska
  • Aliejus
  • Sviestas, 1 valgomasis šaukštas
  • Sultinys, grybų, 800 mililitrų
  • Prieskoniai, jautienai
  • Grybai, švieži/šaldyti, 300 gramų
Gaminimo instrukcija:

Maltą mėsą sumaišyti su 1 kapotu svogūnu, druska, maltais pipirais ir jautienos prieskoniais.
Iš mėsos suformuoti kukuliukus ir pavoliojus juos miltuose apkepti pektuvėje su aliejumi.
Atskirai keptuvėje su aliejumi pakepinti likusius 2 susmulkintus svogūnus ir supjaustytus grybus.
Sudėti į stiklinę kepimo formą svogūnus, tuomet mėsos kukuliukus ir galiausiai grybus.
Gilioje keptuvėje su sviestu pakepinti likusius miltus, tuomet sudėti pomidorų padažą, išspaustą česnaką, juodųjų pipirų žirnelius, lauro lapelius, paskaninti druska ir supylus sultinį viską išmaišyti.
Gautą padažą supilti ant kukuliukų kepimo formoje ir kepti apie 15-20 min. 200 laipsnių temperatūroje.
Patiekti šiltus su mėgstamu garnyru.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Giedrė
» Rašyti komentarą