Japoniški koldūnai


- Imbieras, nuluptas, smulkiai sutarkuotas
- Juodieji pipirai, malti
- Kopūstai, savojos arba pekino, 150 gramų
- Svogūnai, 0.5 vieneto
- Kiaulės kumpis, maltas, 100 gramų
- Jautienos kumpis, maltas, 100 gramų
- Kvietiniai miltai, 200 gramų
- Sojos padažas, 2 valgomieji šaukštai
- Manų kruopos, 50 gramų
- Pievagrybiai, arba Shiitake grybai, 4 vienetai
- Vanduo, 175 mililitrai
- Druska
Miltus, manus, vandenį ir žiupsnelį druskos sumaišome, išsiverčiame ant miltais pabarstyto stalo ir gerai perminkome rankomis.
Išminkytą tešlą pridengiame lėkštele ar plėvele ir įdedame į šaldytuvą 30-60 min. išbrinkti.
Įdarui kopūstus bei grybus apverdame, kol suminkštės, ir susmulkiname.
Kopūstus bei grybus sumaišome su mėsa, suberiame sukapotą svogūną, prieskonius, sojų padažą ir išmaišome.
Tešlą iškočiojame ant miltuoto pagrindo, pudeliu spaudžiame skritulius, dedame po šaukštelį įdaro ir užspaudžiame kraštelį.
Paruoštus koldūnus dedame ant miltuoto pagrindo.
Toliau koldūnus galima pagaminti dvejopai - jei turite specialų puodą arba į paprastą puodą įstatomą tinklelį, siūlau garinti, o, jei ne - galite į keptuvę įpilti šiek tiek aliejaus, sudėti koldūnus ir palaukti, kol jų pagrindas šiek tiek apkeps (iki 5 min.). Tada įpilti puodelį verdančio vandens ir uždengus keptuvę troškinti dar 5-7 min.
Koldūnus galite patiekti su sojos padažu, kurį sumaišykite su šiek tiek sezamų aliejaus bei sėklų, svogūnų laiškais ir žaliomis salotomis.
Skanaus!