Itališkų makaronų apkepas, Lazanija

Itališkų makaronų apkepas, Lazanija
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Juodieji pipirai, malti
  • Morkos, 2 vienetai
  • Petražolės
  • Porai, 1 vienetas
  • Kiaulienos faršas, 500 gramų
  • Lazanijos lakštai, lakštai, 9 vienetai
  • Konservuoti žirneliai, 1 stiklinė
  • Pienas, 100 gramų
  • Druska
  • Aliejus
  • Grietinė, 6 valgomieji šaukštai
  • Prieskoniai, mėsos
  • Kaliaropės, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:

Makaronų lakštus išvirkite pasūdytame vandenyje po 3 lakštus puode, kad nesuliptų. Mėsą pakepkite su trupučiu aliejaus, druska, pipirais bei kitais prieskoniais.
Morkas ir kaliaropes sutarkuokite žiedeliais ir viską pakepkite su aliejumi. Tuomet apkeptas daržoves sudėkite į puodą, užpilkite truputį vandens, suberkite žirnelius, druskos, pipirų ir troškinkite. Baigdami troškinti įdėkite petražolių.
Kepimo indą ištepkite aliejumi ir dėkite 3 makaronų lakštus (vieną šalia kito). Ant jų sudėkite mėsos įdarą ir patepkite jį 3 šaukštais grietinės. Tada dėkite kitus 3 makaronų lakštus, o ant jų - daržovių įdarą, kurį irgi aptepkite 3 šaukštais grietinės. Vėl dėkite 3 makaronų lakštus, užberkite sutarkuotą fermentinį sūrį ir kepkite orkaitėje apie 1 val. Valgykite karštą.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Kristina
2011-10-02 12:06
tikrai labai nesunkiai paruosiamas puikus receptas . Labai skanus ,seima suzaveta
Buffy
2010-11-07 20:03
Italijoj sis padazas vadinasi besiamel,mano mociute lietuvoj ji vadina "baltuoju padazu"receptu knygose sis padazas daznai vadinamas olandisku ar belgisku,atvirai pasakius neprisimenu.Gyvenu Italijoj jau daug metu ir galiu patvirtinti ,kad daug italisku patiekalu yra labai panasus i lietuviskus,ypac miltiniai ir bulviniai patiekalai.Lazaniju ydara galima daryti is ivairiu produktuarzoves,zuvis,grybai...bet pagrindas visa da tas pats teslos lakstai sluoksniuojami su ydaru(darzoviu zuvies grybu mesos ..)uzpilama besiamel padazu ir pabarstoma tarkuotu suriu,vel dedamas lakstas ir vel ydaras ir t.tPavadinimas"italiskos lazanijos"neegzistuoja :Italijoj jos vadinamos Bolonijos lazanijos(su mesos farsu)Zuvines lazanijos(su zuviniu ydaru)pan.Kiekvienas Italijos regionas turi savo lazaniju recepta.Taciau pacios yzymiausios,mano nuomone:Lazanijos alla Bolognese(su mesos ragu)
Sucka
2010-11-05 17:05
Jeigu lakstus det zalius, tai reiektu dar pieno pilt...
Agne
2010-11-05 16:58
Paulinai,
Tai pasirodo jis vadinasi besamel
As nuo sunu senoves darau toki padaza. Pagrindas sviestas miltai ir pienas. Na o jau prieskonius dedu pagal uzgaida ir pagal tai prie ko jis daromas. O siaip Lazanija tai as darau be jo. Poroje kaviniu ragavau lazanija, tai man nepatiko. Taigi gaminu pagal savo receptura, visiem laaabai patinka ir visi giria. Tik manoji vadinasi "Agnes lazanija"
Zivile
2010-09-12 16:06
Paulina, pamirsai pasakyti, jog zirneliu, kaliaropiu ir poru lazanijoj nera nei kvapo. Be to, galima deti puse jautienos ir puse kiaulienos farso. Is ju yra padaromas "ragu" - morka, svogunas ir saliero kotai yra smulkiai supjaustomi - pakepinami, tada dedamas farsas - kepamas kartu ir nuplikoma sausu vynu. Padruskinama, papipirimana ir beveik pabaigoje dedama pomidoru tyre.