Itališkų makaronų apkepas, Lazanija


- Juodieji pipirai, malti
- Morkos, 2 vienetai
- Petražolės
- Porai, 1 vienetas
- Kiaulienos faršas, 500 gramų
- Lazanijos lakštai, lakštai, 9 vienetai
- Konservuoti žirneliai, 1 stiklinė
- Pienas, 100 gramų
- Druska
- Aliejus
- Grietinė, 6 valgomieji šaukštai
- Prieskoniai, mėsos
- Kaliaropės, 1 vienetas
Makaronų lakštus išvirkite pasūdytame vandenyje po 3 lakštus puode, kad nesuliptų. Mėsą pakepkite su trupučiu aliejaus, druska, pipirais bei kitais prieskoniais.
Morkas ir kaliaropes sutarkuokite žiedeliais ir viską pakepkite su aliejumi. Tuomet apkeptas daržoves sudėkite į puodą, užpilkite truputį vandens, suberkite žirnelius, druskos, pipirų ir troškinkite. Baigdami troškinti įdėkite petražolių.
Kepimo indą ištepkite aliejumi ir dėkite 3 makaronų lakštus (vieną šalia kito). Ant jų sudėkite mėsos įdarą ir patepkite jį 3 šaukštais grietinės. Tada dėkite kitus 3 makaronų lakštus, o ant jų - daržovių įdarą, kurį irgi aptepkite 3 šaukštais grietinės. Vėl dėkite 3 makaronų lakštus, užberkite sutarkuotą fermentinį sūrį ir kepkite orkaitėje apie 1 val. Valgykite karštą.
2010-11-07 20:03

2010-11-05 17:05
2010-11-05 16:58
Tai pasirodo jis vadinasi besamel
As nuo sunu senoves darau toki padaza. Pagrindas sviestas miltai ir pienas. Na o jau prieskonius dedu pagal uzgaida ir pagal tai prie ko jis daromas. O siaip Lazanija tai as darau be jo. Poroje kaviniu ragavau lazanija, tai man nepatiko. Taigi gaminu pagal savo receptura, visiem laaabai patinka ir visi giria. Tik manoji vadinasi "Agnes lazanija"


2010-09-12 16:06
2011-10-02 12:06