Itališkos bandelės


- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Kvietiniai miltai, 500 gramų
- Vanduo, 2 litrai
- Vanduo, šiltas, 270 mililitrų
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 4 valgomieji šaukštai
- Druska, tešlai, 1 arbatinis šaukštelis
- Sviestas, 30 gramų
- Mielės, 25 gramai
Šios bandelės yra su traškia plutele ir labai minkštu vidumi. Tinka prie sriubos arba su salotomis.
Miltuose padaryti duobutę ir supilti vandenyje su cukrumi ištirpintas mieles.
Sudėti gabalėliais susmulkintą kambario temperatūros sviestą, druską ir išminkyti elastingą tešlą.
PATARIMAS - nedėkite visų miltų iš karto. Pradžioje suberkite pusę, paminkykite ir tada po truputį vis pridėkite, iki kol gausis elastinga tešla. Nes aš sudėjau visus 500 g ir turėjau pripylinėti vandens (naudojau ekstra miltus).
Tešlą palikti pakilti 30-45 min.
Pakilusią tešlą padalinti į maždaug 15 vienodų (maždaug 50 g) kamuoliukų. Puode užvirinti 2 l vandens su 4 šaukštais druskos ir 1 a. š. sodos.
Į verdantį vandenį dėti po kelis kamuolėlius ir palaikyti apie 30 sekundžių.
Išėmus dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos.
Pabarstyti druska, aguonomis, sezamo sėklomis ar kuo tik norisi, dėti į 210 laipsnių temperatūros orkaitę ir kepti apie 20 min., kol gražiai tolygiai apkeps.
Skanaus!