Itališki bulvinukai pomidorų padaže (Gnocchi)

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Bulvės, 300 gramų
- Kvietiniai miltai, 100 gramų
- Druska, 2 žiupsneliai
- Maltas muskatas, 2 žiupsneliai
- Kietasis sūris, tarkuotas, 1 valgomasis šaukštas
- Konservuoti pomidorai, savo sultyse, 600 gramų
- Česnakai, smukinta, 1 skiltelė
- Žolelės , itališkos, džiovintos, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Laurų lapai, 1 vienetas
- Druska, 2 žiupsneliai
- Cukrus, 1 žiupsnelis
- Malti juodieji pipirai, 2 žiupsneliai
- Aliejus, kepimui
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 4
Bulves išvirti su lupenomis. Dar karštas nulupti ir sutrinti košę. Pagardinti druska, muskatu ir miltais. Išminkyti tešlą ir palikti 20 min.
Ant miltuoto paviršiaus iškočioti bulvinę tešlą ir supjaustyti kvadratėliais. Juos dėti į pasūdytą vandenį. Palaukti, kol vanduo užvirs ir bulvinukai iškils į paviršių. Nukošti.
Padažui česnaką pakepti keptuvėje ant aliejaus, kol suminkštės.
Supilti konservuotus pomidorus su sultimis, įberti cukraus, druskos, pipirų, itališkų žolelių ir laurų lapą. Troškinti ant mažos ugnies 7-8 min.
Tada užpilti ant virtų bulvinukų ir užberti tarkuoto sūrio.
» Rašyti komentarą