Itališkas troškinys su juodosiomis alyvuogėmis

Itališkas troškinys su juodosiomis alyvuogėmis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Makaronai, naudojau vamzdelius, 350 gramų
  • Česnakai, 2 skiltelės
  • Saldžioji paprika, 4 vienetai
  • Pomidorų tyrė, 100 mililitrų
  • Aitriosios paprikos, 1 vienetas
  • Juodosios alyvuogės, be kauliukų, 1 sauja
  • Džiovintas raudonėlis, 1 arbatinis šaukštelis
  • Rudasis cukrus, 1 žiupsnelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
  • Petražolės, smulkintos, patiekiant, 1 pundelis
  • Alyvuogių aliejus, kepimui, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:
  1. Susmulkinti česnaką ir sumaišyti su cukrumi. Įkaitinti keptuvėje aliejų ir trumpai pakepinti.

  2. Saldžias paprikas supjaustyti nedideliais gabaliukais, aitriąją papriką supjaustyti smulkiai. Suberti į keptuvę su česnaku. 1-2 min. pakepti ant didelės kaitros, po to sumažinti.

  3. Suberti raudonėlį, supilti pomidorų tyrę, uždengti ir kaitinti apie 15 min. Jei reikia, papildyti pomidorų tyrės.

  4. Kol padažas troškinasi, išvirti makaronus pagal instrukciją ant pakuotės.

  5. Perpjauti alyvuoges pusiau ir suberti į troškinį. Jei reikia, pagardinti druska. Patiekti su makaronais, pabarstyti petražolėmis.

Porcijų skaičius: 4
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą