Itališkas obuolių pyragas su vaniliniu pudingu (a la Renate)


- Obuoliai, 9 vienetai
- Grietinėlė, ne mažiau 30%, 600 gramų
- Cukrus, 75 gramai
- Vanilinis pudingas, 1 pakelis
- Vanilinis cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Miltai, 250 gramų
- Sviestas, 150 gramų
- Cukrus, 125 gramai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Vanilinis cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Iš tešlai skirtų produktų išminkyti tešlą, iškočioti ir sudėti į sviestu išteptą ir miltais pabarstytą kepimo formą – padaryti aukštus kraštus.
Perpjauti per pusę obuolį, išimti sėklas, nulupti odelę, nuplauti ir dėti į kepimo formoje suformuoto pado. Taip dėti obuolius, kol užsipildys visą kepimo formą.
Į 100 gr grietinėlės supilti pudingą, vanilinį ir paprastą cukrų, juos gerai išmaišyti, kad ištirptų. Tuo metu užkaisti likusią grietinėlę, maišyti, kad neprisviltų (galima įpilti šiek tiek vandens). Grietinėlei užvirus, maišant, supilti prieš tai paruoštą grietinėlę. Virti maišant, kol pasidarys tirštos konsistencijos masė (pudingas). Išvirtą pudingo masę pilti ant obuolių, paskirstant tolygiai.
-60 – 70 min. 185 º C temp., iškepusį iškart ištraukti iš orkaitės ir leisti atvėsti. 24 valandas neišimti iš formos, laikyti šaltai.