Itališkas kriaušių pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus, 0.8 stiklinės
- Kriaušės, 2 vienetai
- Migdolai, esencija, 1 arbatinis šaukštelis
- Migdolai, malti, 0.7 stiklinės
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
- Sviestas, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Orkaitę įkaitiname iki 180 C laipsnių. Skardą ištepame sviestu.
Kiaušinius išplakame su 0,5 stiklinės cukraus iki purios vientisos masės.
Sudedame miltus ir gerai išmaišome. Supilame ištirpintą sviestą ir vėl gerai išmaišome. Tešlą supilame į paruoštą skardą.
Pasiruošiame kriaušes. Jas nulupame, išimame sėklalizdžius, supjaustome ir dedame į puodą. Kriaušes užpilame vandeniu, kad jos būtų apsemtos ir šiek tiek apverdame. Išimame iš verdančio vandens ir atvėsiname.
Gražiai ant tešlos išdėliojame apvirtas kriaušes.
Sumaišome likusį cukrų ir cinamoną. Šiuo mišiniu apibarstome pyragą.
Kepame apie 30 minučių arba iki auksinės rudos spalvos.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-09-21 20:17