Italiska Frittata kitaip


- Bulvės, 2 vienetai
- Juodieji pipirai
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, 6 vienetai
- Kvietiniai miltai, 2 valgomieji šaukštai
- Pienas
- Pienas, 100 gramų
- Kiaulienos šoninė, rūkyta, 200 gramų
- Druska
- Žalumynai
- Žiediniai kopūstai, šakelė, 1 vienetas
- Brokoliai, šakelė, 1 vienetas
Tai labai greitai paruošiamas, pigus, sveikas ir be galo skanus patiekalas, tinkantis lengviems pietums ar vakarienei.
Įkaitinkite orkaitę iki 200C. Supjaustykite nuskustas bulves mažais kubeliais, išskaidykite brokolius ir žiedinius kopūstus mažesniais žiedeliais. Sudėkite viską į verdantį pasūdytą vandenį ir išvirkite, tik nepervirkite.
Supjaustykite svogūną arba porą, apkepkite orkaitei atsparioje keptuvėje su aliejumi, po to sudėkite kubeliais pjaustytą šoninę arba kumpį, pakepkite keletą minučių. Sudėkite į tą pačią keptuvę išvirusias ir nusunktas daržoves, viską dar kelias minutes apkepkite. Kol mišinys kepa išplakite kiaušinius, įdėkite miltų, druskos, pipirų, įpilkite nedidelę stiklinę pieno, viską gerai išplakite, sudėkite kapotą žalumą. Šituo kiaušinių užpilu užpilkite keptuvės turinį, atsargiai apmaišykite ir leiskite dar truputelį pakepti, kol kiaušinių masė nusistovės dugne. Užbarstykite sūriu. Tuomet dėkite visą keptuvę į orkaitę ant viršutinių grotelių ir kepkite tol, kol frittata gražiai parus.
Patiekite su šviežių daržovių salotomis.
Skanaus!
2011-04-15 16:05

2011-04-18 10:40