Itališka duona (fokačia)

Itališka duona (fokačia)
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
  • Vanduo, šiltas, apie 20 laipsnių, 600 mililitrų
  • Druska, 6 arbatiniai šaukšteliai
  • Aliejus
  • Mielės, sausos, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:

Mieles užpilti šiltu vandeniu, kai ištirps įberti druskos, cukraus, miltų, išmaišyti. Tešlą minkyti, kol pasidarys vienalytė. Sudėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, laikyti šiltai kol iškils (apie 30 min). Skardą ištepti aliejumi, sudėti į skardą, uždengti plėvele ir rankšluosčiu, laikyti šiltai dar apie 20 min. Tešlos paviršių patepti aliejumi, įspausti duobutes, dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti kol šiek tiek apskrus.

Iškeptą duoną palaikyti uždengtą rankšluosčiu kol visiškai atšals.
SKANAUS!:)

Receptą atsiuntė: Justė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
anona
2012-10-12 14:45
Miltų - kilogramas.... Ne per daug?
ieva
2011-08-25 22:44
Ar sia italiska duona galima naudoti kababams gaminti
nu
2010-11-15 17:35
jo vistos ir gaidziai kai skanu
Daina
2010-06-22 15:36
super