Itališka duona (fokačia)

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 4 arbatiniai šaukšteliai
- Kvietiniai miltai, 1 kilogramas
- Vanduo, šiltas, apie 20 laipsnių, 600 mililitrų
- Druska, 6 arbatiniai šaukšteliai
- Aliejus
- Mielės, sausos, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:
Mieles užpilti šiltu vandeniu, kai ištirps įberti druskos, cukraus, miltų, išmaišyti. Tešlą minkyti, kol pasidarys vienalytė. Sudėti tešlą į aliejumi pateptą dubenį, laikyti šiltai kol iškils (apie 30 min). Skardą ištepti aliejumi, sudėti į skardą, uždengti plėvele ir rankšluosčiu, laikyti šiltai dar apie 20 min. Tešlos paviršių patepti aliejumi, įspausti duobutes, dėti į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepti kol šiek tiek apskrus.
Iškeptą duoną palaikyti uždengtą rankšluosčiu kol visiškai atšals.
SKANAUS!:)
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2011-08-25 22:44
Ar sia italiska duona galima naudoti kababams gaminti
2010-11-15 17:35
jo vistos ir gaidziai kai skanu
2010-06-22 15:36
super



2012-10-12 14:45