Indiška duona

Indiška duona
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kvietiniai miltai, 125 gramai
  • Kvietiniai miltai, pilno grūdo, + 3 a. š., 125 gramai
  • Pienas, 100 mililitrų
  • Vanduo, 50 mililitrų
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Sviestas, + truputį kepimui, 12 arbatinių šaukštelių
Gaminimo instrukcija:

Į dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska.
Supilti pieną bei vandenį ir išminkyti vientisą tešlą.
Palikti tešlą 15 min.
Tuomet padalinti tešlą į 6 kamuoliukus ir kiekvieną jų iškočioti.
Kiekvieną blyną patepti 2 šaukšteliais sviesto ir pabarstyti 0,5 šaukštelio pilno grūdo kvietinių miltų.
Taip apteptus tešlos blynus suvynioti, susukti į spiralę i vėl iškočioti blynus.
Keptuvėje ištirpinti šiek tiek sviesto ir apkepti blynus (apie 2 min. iš kiekvienos pusės).
Ši duona puikiai tiks gaminti įvairiems užkandžiams arba puikiai tiks ir prie sriubų.

Receptą atsiuntė: Larisa
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Ieva
2019-07-14 14:20
Vyras is azijos, ir zinau,kad pieno nereikia
Virginija
2014-01-17 23:56
Sveik keistas receptas,as indijoj duona kepiau ir reikia tik atta miltu ,druskos,trupucio aliejaus ir vandens.Noreciau Lietuvoj issikepti tik niekaip miltu neatitaikau tokiu kokie Indijoje.
Daiva
2013-12-01 14:57
Na panasu tik pienas Kam ? Indijoje pieno tikrai nepila ir kept labai sudetinga kad traskuciai neliktu Reikia svelniaispaudziant ta blyna sukt keptuveje gan sudetinga jie nesat mate
Bet labai skanu