Indiška duona

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kvietiniai miltai, 125 gramai
- Kvietiniai miltai, pilno grūdo, + 3 a. š., 125 gramai
- Pienas, 100 mililitrų
- Vanduo, 50 mililitrų
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, + truputį kepimui, 12 arbatinių šaukštelių
Gaminimo instrukcija:
Į dubenį persijoti miltus ir sumaišyti su druska.
Supilti pieną bei vandenį ir išminkyti vientisą tešlą.
Palikti tešlą 15 min.
Tuomet padalinti tešlą į 6 kamuoliukus ir kiekvieną jų iškočioti.
Kiekvieną blyną patepti 2 šaukšteliais sviesto ir pabarstyti 0,5 šaukštelio pilno grūdo kvietinių miltų.
Taip apteptus tešlos blynus suvynioti, susukti į spiralę i vėl iškočioti blynus.
Keptuvėje ištirpinti šiek tiek sviesto ir apkepti blynus (apie 2 min. iš kiekvienos pusės).
Ši duona puikiai tiks gaminti įvairiems užkandžiams arba puikiai tiks ir prie sriubų.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2014-01-17 23:56
Sveik keistas receptas,as indijoj duona kepiau ir reikia tik atta miltu ,druskos,trupucio aliejaus ir vandens.Noreciau Lietuvoj issikepti tik niekaip miltu neatitaikau tokiu kokie Indijoje.
2013-12-01 14:57
Na panasu tik pienas Kam ? Indijoje pieno tikrai nepila ir kept labai sudetinga kad traskuciai neliktu Reikia svelniaispaudziant ta blyna sukt keptuveje gan sudetinga jie nesat mate
Bet labai skanu
Bet labai skanu
2019-07-14 14:20