Imbierinis namelis


- Kvietiniai miltai, 700 gramų
- Cukrus, 250 gramų
- Medus, 200 gramų
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Sviestas, minkšto, 75 gramai
- Kakava, 75 gramai
- Maltas imbieras, 1 arbatinis šaukštelis
- Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cinamonas, maltas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Malti gvazdikėliai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Maltas kardamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Malti juodieji pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Maltas muskatas, 1 žiupsnelis
- Cukraus pudra, 450 gramų
- Kiaušinių baltymai, 3 vienetai
- Citrinų sultys, 1 arbatinis šaukštelis
- Krakmolas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Citrinos rūgštis, 1 žiupsnelis
- Druska, 1 žiupsnelis
Pirmiausia iš popieriaus (ar kartono) išsikirpti reikiamas detalias (žiūrėti nuotraukas).
Nusijoti miltus ir sumaišyti su kakava, druska bei prieskoniais.
Prikaistuvyje ant vidutinės ugnies ištirpinti 100 g cukraus. Kai jis parus, atsargiai įpilti 100 ml verdančio vandens. Nuolat maišant, suberti likusį cukrų ir virti apie 4 min. Leisti sirupui kiek atvėsti, tada supilti medų ir sukrėsti minkštą sviestą. Viską supilti į miltų mišinį. Gerai išminkyti tešlą iki vientisos konsistencijos. Palikti atvėsti.
Kiaušinius išplakti ir įmaišyti į atvėsusią tešlą. Dar kartą gerai viską išminkyti, padalinti tešlą į dvi dalis ir suvynioti į maistinę plėvelę. 1-3 paroms dėti į šaldytuvą.
Iškočioti 3-4 mm storio tešlos lakštus. Išpjauti detales. Likučius iškočioti į šiek tiek storesnį lakštą - namelio pagrindą.
Kepti iki 190 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 7-10 min. Iškepusias dalis sudėti ant lygaus paviršiaus, kad neužlinktų krašteliai ir džiovinti kambario temperatūroje 1-3 paras. Išdžiuvusias galima laikyti šaldymo kameroje iki 3 mėn.
Glajui vieną baltymą sumaišyti su 150 g persijotos cukraus pudros. Plakti apie 2 min. Įpilti šaukštelį citrinų sulčių ir plakti dar 3 min. Glajus turi pabalti ir virsti lygia tąsia mase.
Sukrėsti masę į konditerinį maišelį su plonu antgaliu ir papuošti detales. Glajaus likučiu aptepti pagrindą. Palikti kambario temperatūroje, kol glajus sustings.
Likusius baltymus išplakti su likusia cukraus pudra, krakmolu ir citrinų rūgštimi. Turi išeiti gerokai tirštesnė masė.
Suklijuoti tarpusavyje namo priekį ir vieną sieną, palaikyti suspaudus kelias minutes ir palikti padžiūti. Tada suklijuoti likusias sienas, pritvirtinti namą prie pagrindo.
Kai glajus sutvirtės, patepti juo visą sienų viršų ir pritvirtinti vieną stogo dalį, po to antrą.
Suklijuoti tarpusavyje visas kamino detales ir, kai jis pakankamai sutvirtės, priklijuoti prie stogo. Atskiesti likusį glajų citrinų sultimis ir papuošti stogą bei kaminą. Palikti viską išdžiūti.