Imbierinis kiaulienos kumpis

Imbierinis kiaulienos kumpis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 0.5 vieneto
  • Česnakai, 5
  • Imbieras, 40 gramų
  • Medus, 45 mililitrai
  • Kiaulės kumpis, 2.5
  • Druska, 2 valgomieji šaukštai
  • Aliejus, 50 mililitrų
Gaminimo instrukcija:

Česnakus ir imbierą smulkiai supjaustyti arba sutarkuoti. Į šią masę išspausti pusės citrinos sulčių ir įtarkuoti jos žievelę, supilti medų, aliejų, sudėti druską.
Gerai išmaišyti, kad ištirptų druska.
Mėsą įdėti į didelį indą, aplieti imbieriniu marinatu ir gerai įtrinti.
Palikti mėsą šaldytuve nakčiai arba 12 val. Laikas nuo laiko apversti mėsą, kad marinuotusi abi pusės.
Kumpį įvynioti į folgą ir kepti 200 laipsnių orkaitėje apie 1-1,5 val.
Prieš baigiant kepti, nuimti nuo viršaus folgą ir pakepti, įjungus grilio režimą, kol susidarys plutelė.

Receptą atsiuntė: Raimonda
» Rašyti komentarą