Imbierinis keksas

Imbierinis keksas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 1 stiklinė
  • Imbieras, šaknis, nedidelis gabalėlis
  • Kiaušiniai, 5 vienetai
  • Kvietiniai miltai, 250 gramų
  • Džiūvėsėliai, formai pabarstyti
  • Aliejus, ar kiti riebalai formai patepti
  • Sviestas, pakelis, 1 vienetas
  • Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Vanilinis cukrus, pakelis, 1 vienetas
  • Papaja, džiovintos, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:

Sviestą atšildykite kambario temperatūroje ir kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išsukite iki baltumo.
Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymų ir gerai išplakę įmaišykite trynius į sviesto ir cukraus masę. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį supilkite į tešlą. Tada sumeskite papajų gabalėlius, tarkuotą imbierą (burokine tarka) ir viską gerai išmaišykite.
Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai po truputį įmaišykite į tešlą.
Karščiui atsparią kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais, sukrėskite tešlą ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Kepinį apibarstyti (apsijoti) cukraus pudra :)
Skanaus !

Receptą atsiuntė: Jovita
» Rašyti komentarą