Imbierinis keksas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 1 stiklinė
- Imbieras, šaknis, nedidelis gabalėlis
- Kiaušiniai, 5 vienetai
- Kvietiniai miltai, 250 gramų
- Džiūvėsėliai, formai pabarstyti
- Aliejus, ar kiti riebalai formai patepti
- Sviestas, pakelis, 1 vienetas
- Kepimo milteliai, 1 arbatinis šaukštelis
- Vanilinis cukrus, pakelis, 1 vienetas
- Papaja, džiovintos, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:
Sviestą atšildykite kambario temperatūroje ir kartu su cukrumi bei vaniliniu cukrumi išsukite iki baltumo.
Kiaušinio trynius atskirkite nuo baltymų ir gerai išplakę įmaišykite trynius į sviesto ir cukraus masę. Miltus persijokite, sumaišykite su kepimo milteliais ir po truputį supilkite į tešlą. Tada sumeskite papajų gabalėlius, tarkuotą imbierą (burokine tarka) ir viską gerai išmaišykite.
Atšaldytus kiaušinių baltymus išplakite iki standžių putų ir atsargiai po truputį įmaišykite į tešlą.
Karščiui atsparią kepimo skardą ištepkite riebalais, pabarstykite džiūvėsėliais, sukrėskite tešlą ir kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40 min.
Kepinį apibarstyti (apsijoti) cukraus pudra :)
Skanaus !
» Rašyti komentarą