Įdarytos bulvių geldelės

Įdarytos bulvių geldelės
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 3 vienetai
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Mėsa, (po 100 g jautienos ir kiaulienos) , malta, 200 gramų
  • Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
  • Grietinė, 2 valgomieji šaukštai
  • Grietinėlė, 50 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Druska
  • Prieskoniai, maltai mėsai
  • Pipirai
Gaminimo instrukcija:
  1. Nuluptas bulves perpjauti per pusę, išskobti vidų – į geldelę bus dedamas faršas.

  2. Batono riekeles pamerkti į vandenį, kad išbrinktų.

  3. Svogūną smulkiai sujaustyti. Padažui: grietinę ir pomidorų padažą kartu išmaišyti, išplakti ir supilti grietinėlę.

  4. Į jautienos ir kiaulienos faršą sudėti supjaustytą svogūną, įmušti kiaušinį, suberti prieskonius faršui, druską ir pipirus. Gerai išmaišyti. Padėti į šaldytuvą pasimarinuoti.

  5. Po pusvalanduko iš šaldytuvo išimti faršą, sudėti į bulvių geldeles. Jas sustatyti į stiklinį kepimo indą ir supilti padažą.

  6. Iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti 40 min. uždengus folija. Baigiant kepti ją nuimti. Patiekti su mėgstamomis salotomis. Skanaus.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: silva
» Rašyti komentarą