Įdaryti saldieji pipirai (paprikos)

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Paprika, 6 vienetai
- Ryžiai, virti, rudieji arba raudonieji, 2 stiklinės
- Pomidorai, smulkinti, 3 vienetai
- Žaliosios alyvuogės, 1 skardinė
- Vanduo, 1 stiklinė
- Kukurūzai, šaldyti, 1 stiklinė
- Kietasis sūris, 1 stiklinė
- Svogūnai, geriausia mėlynasis, 1 galva
- Konservuotos pupelės, nusunktos, 5 valgomieji šaukštai
- Bazilikas, 1 saujelė
- Česnakai, 3 skiltelės
- Druska, 1 arbatinis šaukštelis
- Pipirai, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sultinio kubeliai, daržovių, 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 6
Ryžius, pomidorus, kukurūzus, smulkintą svogūną, alyvuoges, pupeles, baziliką, česnaką sudėti į didelį dubenį, gerai išmaišyti pabarsčius druska, pipirais ir sudėjus pusę stiklinės tarkuoto sūrio.
Paruoškite saldžiuosius pipirus. Nupjaukite viršutinę jų dalį (kepurę), atsargiai išimkite sėklas ir prikimškite į jas įdaro.
Užvirinkite stiklinę vandens ir ištirpdykite jame daržovių sultinį.
Pusę gauto sultinio supilkite į ovalų, molinį kepimo indą. Sudėkite į jį įdarytus pipirus, apšlakstykite juos likusiu sultiniu ir dosniai apibarstykite kietuoju sūriu.Kepkite mažoje temperatūroje 3.5 val. inde su dangčiu, arba vietoje dangčio naudokite foliją. Atidenkite indą, pabarstykite likusiu sūriu ir kepkite dar 10 min.
Skanaus!
» Rašyti komentarą