Įdaryti “Lumaconi” makaronai

Įdaryti “Lumaconi” makaronai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Jautiena, (malta), 200 gramų
  • Kiauliena, (malta), 700 gramų
  • Kiaušiniai, 3 vienetai
  • Svogūnai, (vienas baltas, kitas raudonas) , 2 vienetai
  • Česnakai, 3 skiltelės
  • Porai, 1 vienetas
  • Džiovintos morkos, 2 valgomieji šaukštai
  • Rozmarinas, šakelė, 1 lapas
  • Bazilikas, malti, (nubrauktas šaukšt.), 1 arbatinis šaukštelis
  • Grietinėlė, 200 gramų
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Krapai
  • Pipirai
  • Druska
Papuošimui:
  • Bazilikas, šviežias
Gaminimo instrukcija:
  1. Į sumaišytus jautienos ir kiaulienos faršus sudėti smulkiai supjaustytus svogūnus, česnakus, porą, įmušti kiaušinius, įberti morkas, bazilikų, druskos, prieskonių, pipirų, krapų ir gerai išmaišyti.

  2. Gauta mase prikimšti apvirtus (al dente ) makaronus, sudėti juos į aliejumi apšlakstytą (kad nepriliptų prie dugno) ir rozmarinu pribarstytą stiklinį indą. Įpilti puodelį vandens.

  3. Iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje kepti 20-25 min. Tada supilti grietinėlę ir dar pakepti 10 - 15 min.

    Skanaus.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: silvija
» Rašyti komentarą