Įdarytas karpis

Įdarytas karpis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Juodieji pipirai
  • Morkos, 2 vienetai
  • Ryžiai, virti
  • Žirniai, konservuoti
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Karpis, 1 vienetas
  • Druska
  • Sviestas
  • Prieskoniai, žuvims
  • Žuvis, šaldyta, 1 vienetas
  • Žalumynai, papuošimui
Gaminimo instrukcija:

Karpį nuskusti, išskrosti ir gerai išplauti. Išskrostą žuvį guldyti ant lentos ir pjauti pilvo kraštą nepažeidžiant odos. Pradedant nuo papilvės, peiliu ir pirštais atskirti odą. Nepažeidžiant odos, prie galvos žuvį įpjauti. Lenkti galvą į nugaros pusę ir per stuburą perlaužti. Tada odą su galva numauti uodegos link ir žuvį perpjauti, paliekant dalį prie uodegos. Pasiruošti įdarą. Žuvį supjaustyti gabaliukais ir kartu su šaldyta ir atitirpinta žuvimi sumalti. Skaninti druska, pipirais ir žuvies prieskoniais. Įmušti kiaušinį, berti konservuotus žirnelius, virtus ryžius, apkepintas svieste morkas. Gautą masę gerai išmaišyti. Žuvies odą su galva ir uodega įdaryti įdaru. Šauti į orkaitę ir kepti apie 30-45 minutes (pagal dydį). Iškepusią žuvį atvėsinti. Dėti į didelę lėkštę, puošti žalumynais, citrinomis ar pan. Galima ir iš karto supjaustyti. Skanaus!

Receptą atsiuntė: Jurgita
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Jurgita
2013-02-04 16:54
Skonio reikalas... Kas žuvies patiekalus mėgsta, tai pasiginčytų... Pas mus giminėje per šventes turi būti žuvies patiekalų ir jie ilgai neužsistovi... Jos visada būna gausu, nes turim užkietėjusių žvejų! O dabar neužilgo garuos ir stinta..