Įdarytas jautienos vyniotinis

Įdarytas jautienos vyniotinis
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Alyvuogės, žaliosios, 1 stiklinė
  • Česnakai, 5
  • Čiobreliai, šakelės, 1 sauja
  • Juodieji pipirai, šviežiai malti
  • Laurų lapai, lapai, 2 vienetai
  • Morkos, 4 vienetai
  • Paprika, raudonoji, dribsniai, 1 arbatinis šaukštelis
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Špinatai, 125 gramai
  • Jautienos kumpis, 1.5 kilogramo
  • Kiaušiniai, kietai virti, 4 vienetai
  • Alyvuogių aliejus
  • Raudonas vynas, 750 mililitrų
  • Parmezano sūris, tarkuotas, 0.25 stiklinės
  • Druska
  • Raudonėliai, šakelės, 1 sauja
Gaminimo instrukcija:

Įpjaukite jautienos kumpį ir atverskite kaip knygą, kad gautųsi pailgas didelis blynas.
Įtrinkite kumpį iš visų pusių aliejumi, druska bei juodaisiais pipirais.
Tuomet paskleiskite ant vienos kumpio pusės nuplautus ir susmulkintus špinatus, nuskustas morkas, nuluptų virtų kiaušinių riekeles, alyvuoges, svogūno griežinėlius, sūrį, pabarstykite viską druska, grūstais raudonosios paprikos dribsniais ir suvyniokite kumpį į ilgą ritinį.
Apriškite vyniotinį storu siūlu, kad kepant nepasileistu, ir dėkite į gilią kepimo skardą.
Kepkite apie 20 min. 220 laipsnių temperatūroje, kad vyniotinis gražiai apskrustų.
Tuomet išimkite vyniotinį iš orkaitės ir užpilkite vynu bei vandeniu, kad pilnai apsemtų vyniotinį, sudėkite smulkintą česnaką, čiobrelius, raudonėlius, lauro lapus, pagardinkite prieskoniais ir taip kepkite apie 1 val. 30 min. 220 laipsnių temperatūroje.
Iškepusį vyniotinį išimkite iš kepimo skardos ir palikite 15 min.
Tuomet nuvyniokite siūlą ir supjaustykite riekelėmis.
Galite patiekti kaip karštą patiekalą arba kaip užkandį.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Vaiva
» Rašyti komentarą