Įdarytas baklažanas

Įdarytas baklažanas
Įdaryti baklažanai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Baklažanai, 3 vienetai
  • Malta mėsa, 400 gramų
  • Svogūnai, 4 vienetai
  • Fermentinis sūris, tarkuotas, 300 gramų
  • Pomidorai, 3 vienetai
  • Česnakai, 3 skiltelės
  • Druska
  • Alyvuogių aliejus
  • Malti juodieji pipirai
  • Prieskoniai, žolelės
  • Aliejus
Gaminimo instrukcija:
  1. Smulkiai supjaustome vieną svogūną ir apkepame aliejuje. Dedame maltą mėsą ir dar trumpai apkepame. Gardiname druska, maltais pipirais, prieskoninėmis žolelėmis, gerai išmaišome.

  2. Baklažaną kelis kartus išilgai įpjauname, tik ne iki galo, tarpus pabarstome druska ir paliekame 20 min. Nuplauname, nusausiname.

  3. Pomidorus, svogūnus ir česnakus supjaustome griežinėliais ir dedame į baklažanų tarpus, pabarstome prieskoninėmis žolelėmis. Sudedame į skardą.

  4. Ant viršaus beriame apkeptą maltą mėsą.

  5. Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min. Pabarstome tarkuotu sūriu. Vėl kepame orkaitėje, kol sūris susilydys.

Porcijų skaičius: 3
Receptą atsiuntė: Loreta Ideenguru
» Rašyti komentarą