Įdaryta lydeka drebučiuose

Įdaryta lydeka drebučiuose
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus
  • Juodieji pipirai
  • Krienai, tarkuoti, 2 valgomieji šaukštai
  • Laurų lapai, lapeliai, 2 vienetai
  • Morkos, 2 vienetai
  • Petražolės
  • Salierai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Lydeka, 1 kilogramas
  • Batonas, riekės, 2 vienetai
  • Actas
  • Pienas, 1 stiklinė
  • Pomidorų padažas, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
  • Aliejus
  • Sviestas, 30 gramų
  • Razinos, 2 valgomieji šaukštai
  • Želatina, 10 gramų
Gaminimo instrukcija:

Lydeka nulupama, išimami kaulai, atskiriama gražiausia filė dalis ir supjaustoma juostelėmis. Likusi lydekos filė sumalama, pridedama piene išmirkyto ir nuspausto batono, smulkiai sukapotų svogūnų (galima truputį svogūną pakepinti svieste, kol suminkštės, bet neparus), juostelėmis supjaustyta filė, razinos, krienai, kiaušinių tryniai, pagardinami ir suvyniojami į lydekos odą.

Į aliejum išteptą drobulę sudedama ši žuvies masė, padaromas pailgas volelis, aprišamas ir verdamas su prieskoniais apie 50 min. ant lengvos ugnies.

Išvirus išimama, paslegiama, paliekama atvėsti.

Tuomet 200 g sultinio iškošiama, pridedama pomidorų padažo, išbrinkinta ir ištirpinta želatina, išplakti baltymai, parūgštinama actu, išplakama, dar pakaitinama, perkošiama ir, jei reikia, pagardinama.

Ataušusį žuvis išimama iš drobės, supjaustoma skersai 1 cm storio gabalėliais, sudedama į pusdubenį ir užpilama stingstančiais drebučiais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
as tai
2013-12-20 08:00
nesupratau,cia piešinyje naturali zuvis drebuciuose,o kur tas slegtainis,..kazkas neaisku
(anonimas)
2009-08-18 21:54