Įdaryta lydeka

Įdaryta lydeka
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Laurų lapai, lapelis, 1 vienetas
  • Morkos, 2 vienetai
  • Petražolės
  • Salierai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Lydeka, 1 kilogramas
  • Vanduo, 1.5 litro
  • Kvapieji pipirai, 3 vienetai
Gaminimo instrukcija:

Papildomi ingridientai įdarui: žuvies filė, šaukštas manų kruopų, riekelė batono, 1,5 šaukšto sviesto, svogūnas, pusė stiklinės pieno, kiaušinis, truputį druskos, pipirų, citrinos griežinėlių.

Žuvis nuskutama ir nuplaunama. Oda aplink galvą apipjaunama ir nuneriama.
Žuvies filė, piene išmirkytas batonas ir svieste pakepintas smulkiai supjaustytas svogūnas sukapojami, sumalami. Į masę suberiamos manų kruopos, įmušamas kiaušinis, įpilama pieno. Viskas gerai išsukama, įdaras sukemšamas į žuvies odą ir užsiuvama. Iš daržovių ir žuvies liekanų išverdamas sultinys. Žuvis dedama ant grotelių pailgame puode, užpilama atvėsusiu sultiniu ir verdama ant silpnos ugnies apie 1 val. Atšaldyta sultinyje žuvis iškeliama iš puodo su grotelėmis, atsargiai dedama į pailgą pusdubenį, supjaustoma gabalais ir puošiama citrinos griežinėliais bei kapotais drebučiais.
Įdarytą žuvį galima iškepti orkaitėje. Kepta žuvis ataušinama ir apdėliojama krienais.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Helena
2014-08-26 16:36
Farširuojant lydeka negalima dėti nei bandelių nei batono, tai labai pablogina skonį!Vietoj baltos duonos dedame virtus kiaušinius.
Zose
2010-03-16 23:39
tai, kad cia ersketas
(anonimas)
2009-12-23 16:00
(anonimas)
2009-12-23 16:00