Įdaryta cukinija "Sidabrinės gėlės"


- Baklažanai, 1 vienetas
- Bulvės, garnyrui
- Juodieji pipirai
- Paprika, žalia ir geltona, 2 vienetai
- Petražolės
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaulienos faršas, 0.5 kilogramo
- Voveraitės
- Pienas, 200 gramų
- Druska
- Žiediniai kopūstai
- Cukinijos, apvalios, baltos, 4 vienetai
Faršą išminkome su prieskoniais. Keptuvėje pakepinam smulkiai susmulkintą svogūną. Nedideliais gabalėliais supjaustytą baklažaną, papriką (geltoną, raudoną). Tada sudedame daržoves į keptuvę ir šiek tiek pakepiname su svogūnu. Viską sudedame į faršą ir išmaišome.
Paimame cukiniją ją gražiai išpjauname ir išskuobiame minkštimą. Pasūdome cukinijos vidų ir paliekame 15 min. pastovėti. Po to išpilame tą skystį ir pridedame iš faršo padarytą įdarą. Prikimštą "gėlę" cukiniją įdėti į lapą folijos ir aplankstyti. Kepimo formą iškloti folija, kad neprikibtų prie kepimo formos dugno ir, kai iškeps, kad nesuplyštų dugnas, ir kad neišbėgtų skystis.
Po to paimame išvirtų voveruškų ir prismaigstome viduriukus, apdedame dar nekeptos paprikos, pridedame dar kalfijoro į patį viduriuką ir apdedame gabalėliais supjaustytą sūrį.
Viską pašauname į įkaitintą orkaitę ir kepame 1 valandą, o jei reikia dar šiek tiek, kol iškeps faršas ir suminkštės cukinija.
Garnyrui labai tinka pomidorai, bulvės ir kitos rudens gėrybės,
Labai skanu!
2010-11-04 12:07