Guliašas

Guliašas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Bulvės, 1 kilogramas
  • Juodieji pipirai, malti, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Mairūnas, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Paprika, 250 gramų
  • Pomidorai, 250 gramų
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Jautiena, 750 gramų
  • Kvietiniai miltai, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska, 0.5 valgomojo šaukšto
  • Aliejus, 100 gramų
  • Čili, 20 gramų
Gaminimo instrukcija:

Svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami aliejuje, kol pasidaro šviesiai auksinės spalvos. Keptuvę nukėlus nuo ugnies, svogūnai apibarstomi čili pipirais ir sumaišomi. Kartu sudedama gabaliukais supjaustyta mėsa ir prieskoniai, įpilama truputį vandens, ir nuolat maišant guliašas ištroškinamas. Kai skystis išgaruoja, vėl įpilama truputį vandens arba, jeigu norima, sauso vyno. Mėsai suminkštėjus, sudedamos kubeliais supjaustytos bulvės, juostelėmis supjaustyti pipirai, o po 10 min.— pomidorai. Viskas užpilama vandeniu ir verdama, kol mėsa ir daržovės visiškai suminkštėja.
Paduodamas guliašas turi būti ryškiai raudonas ir deginantis kaip ugnis.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Inga
2012-11-12 10:32
manau, kad bulvės turėtų virtis atskirai, o guliašas- atskirai.... guliašą galima valgyti ne tik su bulvėmis, bet ir sy ryžiais . Bet ne tai norėjau pasakyti- MILTAI: miltus reikia paskrudinti atskirai aliejuje kol jie paruduoja ir užpilti visą tai ant jau ištroškintos mėsos(ant pačio galo); tik iškart maišykite visą turinį. O kad tai butų guliašas- vanduo turėtų apsemti pilnai mėsą kai pilsite paskrudintus miltus- miltai sutirštins vandenį ir bus daug gardaus padažo . manau, kad vieno šaukšto miltų neužtenka ant 750g.mėsos. aš dėčiau 2 valg.šaukštus .
Vengre
2011-10-06 20:47
na ir as pritariu, kad cia ne guliasas o piorkolt. guliasas yra kaip sriuba, o beje ir sakosi ne guliasas o gujasas, kadangi vengru kalboje "y" kaip atskira raide nevertojama, tad "ly" junginys tariasi kaip "j". kadangi vengriskai rasosi gulyas, o tariasi gujas. o beto i ta tikraji gujasa namu seimininkes daznai deda naminiu makaroniuku.
Gintare
2011-07-25 12:26
Gaminau, gavosi super ir dabar vel atsispaudinsiu recepta ir gaminsiu siandien dar kart. Tikrai labai skanu.
Koves
2011-07-19 13:16
As Vegrijoje pragyvenau 10 metu. Dukte ir dabar gyvena istekejusi uz vengro.Visu pirma Vengrijoje nera guliaso.Yra babguliasas toks kaip sriuba.O tas kas cia parodyta vadinasi piorkolt.Ir visi vengrai juokdavosi kai as pavadindavau tai guliasu.Guliasas verciamas is vengru kalbos-piemens sriuba.
(anonimas)
2011-04-13 15:04
O paprika kur dingo gaminime? Miltai irgi neaisku kada dedami...