Grybukai

Grybukai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Miltai, 4 stiklinės
  • Cukrus, 200 gramų
  • Sviestas, 200 gramų
  • Cukraus pudra, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 4 vienetai
  • Kiaušinių baltymai, 1 vienetas
  • Grietinė, 0.5 stiklinės
  • Citrinos, 1 vienetas
  • Aguonos, 2 valgomieji šaukštai
  • Kakava, 1 valgomasis šaukštas
  • Soda, 0.5 arbatinio šaukštelio
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaušinius išsukti su cukrumi.

  2. Į grietinę suberti sodą.

  3. Sviestą išlydyti, neįkaitinti, supilti atvėsusį į išsuktą kiaušinių ir grietinės tyrę, deti miltus (išsijotus) ir minkyti tešlą.

  4. Į įkaitintą grybukų keptuvę dėti po gniūžuliuką tešlos ir kepti vis apverčiant keptuvę.

  5. Gaminame "dažus" grybukams. Kiaušinio baltymą išsukti dubenyje su cukraus pudra. Sukti ilgai, kokias 10 minučių, kol iš gelsvoko pasidarys ryškiai baltas, kad būtų tokia tiršta masė.

  6. Masę padalinti pusiau, į vieną dalį įpilti citrinos sulciu (pagal skonį, kad būtų saldžiarūgštis), į kitą įmaišyti kakavos. kotukus apibarstyti aguonomis.

  7. Iškeptus grybukus dažyti: galvas rudai, o kotus baltai.

Porcijų skaičius: 12
Receptą atsiuntė: Ingrida
» Rašyti komentarą
» Komentarai
IndrePe
2019-07-12 20:27
Receptas nuostabus. Pagal šitą tešlą kepiau ir gaidelius. Išėjo labai puikūs. Ačiū