Grybų sultys

Grybų sultys
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Druska
  • Grybai
Gaminimo instrukcija:

Kai grybų yra labai daug, iš jų galima pasigaminti sulčių. Be to, sultims galima suvartoti didesnius vaisiakūnius, kurie netinka konservuoti kitais būdais.

Nuvalyti grybai sudedami į puodą, įpilama truputį vandens, pavirinami. Skystis nupilamas, o grybai dar kartą užpilami trupučiu pasūdyto vandens ir pavirinami.

Tada sultys nupilamos, o grybai sudedami į sūrmaišį ir iš jų išspaudžiamos likusios sultys.

Sultys supilamos į mažus butelius, iškaitinamos dar verdančio vandens puode kartu su stiklainiu ir sandariai uždaromos.

Sultys vartojamos sriuboms, padažams paruošti. Vieno arbatinio šaukštelio sulčių užtenka lėkštei sriubos paskaninti.

» Rašyti komentarą
» Komentarai
Undi
2010-09-24 08:25
Va cia tai idomus receptukas! Leksiu miskan grybu ir bandysiu padaryt.. Kazin, o jei per sulciaspaude spaudus, ar ne geriau butu?