Grybų pyragas


- Česnakai, 2
- Juodieji pipirai
- Porai, 0.5 vieneto
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kiaulienos faršas, 200 gramų
- Kiaušiniai, 3 vienetai
- Kvietiniai miltai, kad tešla būtų grietinės tirštumo
- Majonezas, 150 gramų
- Druska
- Grietinė, 150 gramų
- Prieskoniai
- Žalumynai, Provanso, 1 arbatinis šaukštelis
- Grybai, virti, 200 gramų
- Kepimo milteliai, 2 arbatiniai šaukšteliai
Noriu pasiūlyti savo firminį, sezoninį, grybų-mėsos pyragą. Juk pyragas gali būti ir nesaldus.
Jį labai mėgsta ir mūsų vaikai, ir draugai. Tai - puikios savaitgalio ar vakarėlio vaišės.
Įdarui- faršą pakepiname, sudedame smulkintą svogūną, česnaką, porus ir grybus.
Sūdome, pabarstome pipirais ir prieskoninėmis žolelėmis.
Viską pakepiname, ataušiname.
Tešlai majonezą, grietinę ir kiaušinius sumaišome.
Sudedame kepimo miltelius bei išsijotus miltus ir viską gerai išmaišome.
Į pyrago formą, suteptą aliejumi ir pabarstytą džiūvėsėliais, pilame 2/3 tešlos.
Tada tolygiai paskirstome įdarą ir užpilame likusia tešla.
Kepame įkaitintoje, iki 190 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 40 minučių.
Pyragas skanus ir šiltas, ir šaltas.
Tinka prie kavos, arbatos ar sultinio puodelio.
Labai skanus gamtoje grybaujant ar iškylaujant.
Skanaus.