Gruziniški koldūnai


- Česnakai, 4
- Juodieji pipirai, malti
- Kalendra, malta
- Svogūnai, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 1.2 stiklinės
- Kefyras, arba rūgpienis, 0.5 stiklinės
- Vanduo, 1 stiklinė
- Druska
- Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
- Sultinys, daržovių
- Žalumynai, smulkinti
- Mėsa, galima maišyti vištieną su kiauliena, 160 gramų
Mėsą supjaustyti smulkiais kubeliais ir sukapoti peiliu. Pagardinti prieskoniais, sudėti smulkiai kapotą svogūną, 1 skilteles česnako, žalumynus ir įpilti šlakelį sultinio, kad mėsa būtų sultingesnė.
Iš vandens, miltų ir šiek tiek druskos užminkyti tešlą. Gruziniškų koldūnų tešlai reikia stiprių rankų. Taigi šį darbą galima patikėti vyriškiui arba minkyti pačiai, vis pailsint ir leidžiant pailsėti tešlai (kai neminkote, užklokite tešlą plėvele arba įkiškite į polietileno maišelį).
Vienam „chinkaliui“ reikės apie 30 g tešlos ir 40 g faršo.
Iš tešlos iškočioti ploną (maždaug 1,5 mm storio) blynelį, ant jo dėti šaukštą faršo, sukelti tešlos kraštus į viršų ir sulipdyti.
Užvirti puode vandenį (galima pagardinti svogūnu, lauro lapais, kvapniaisiais pipirais, druska) ir sudėti koldūnus.
Kad koldūnai neprikibtų prie puodo ir nesukibtų tarpusavyje, prieš metant juos į puodą, vandenį patariama išsukti šaukštu. Paleidžiant virti, koldūną taip pat galima pasukti.
Pradėjus kunkuliuoti, reikia sumažinti ugnį ir laukti, kol visi koldūnai pakils į paviršių.
Tuomet pavirti dar maždaug 2 minutes ir traukti iš puodo.
Patiekti su, iš kefyro, grietinės, smulkintų 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų bei žalumynų pagamintu, padažu.
Skanaus!
2016-04-28 14:23
2016-04-27 15:24

Juos valgo apibarstytus juodaisiais pipirais ir tik rankomis.
2014-09-07 18:00
2012-07-16 15:03
2019-12-27 17:27