Gruziniški koldūnai

Gruziniški koldūnai
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 4
  • Juodieji pipirai, malti
  • Kalendra, malta
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 1.2 stiklinės
  • Kefyras, arba rūgpienis, 0.5 stiklinės
  • Vanduo, 1 stiklinė
  • Druska
  • Grietinė, 1 valgomasis šaukštas
  • Sultinys, daržovių
  • Žalumynai, smulkinti
  • Mėsa, galima maišyti vištieną su kiauliena, 160 gramų
Gaminimo instrukcija:

Mėsą supjaustyti smulkiais kubeliais ir sukapoti peiliu. Pagardinti prieskoniais, sudėti smulkiai kapotą svogūną, 1 skilteles česnako, žalumynus ir įpilti šlakelį sultinio, kad mėsa būtų sultingesnė.
Iš vandens, miltų ir šiek tiek druskos užminkyti tešlą. Gruziniškų koldūnų tešlai reikia stiprių rankų. Taigi šį darbą galima patikėti vyriškiui arba minkyti pačiai, vis pailsint ir leidžiant pailsėti tešlai (kai neminkote, užklokite tešlą plėvele arba įkiškite į polietileno maišelį).
Vienam „chinkaliui“ reikės apie 30 g tešlos ir 40 g faršo.
Iš tešlos iškočioti ploną (maždaug 1,5 mm storio) blynelį, ant jo dėti šaukštą faršo, sukelti tešlos kraštus į viršų ir sulipdyti.
Užvirti puode vandenį (galima pagardinti svogūnu, lauro lapais, kvapniaisiais pipirais, druska) ir sudėti koldūnus.
Kad koldūnai neprikibtų prie puodo ir nesukibtų tarpusavyje, prieš metant juos į puodą, vandenį patariama išsukti šaukštu. Paleidžiant virti, koldūną taip pat galima pasukti.
Pradėjus kunkuliuoti, reikia sumažinti ugnį ir laukti, kol visi koldūnai pakils į paviršių.
Tuomet pavirti dar maždaug 2 minutes ir traukti iš puodo.
Patiekti su, iš kefyro, grietinės, smulkintų 2 skiltelių česnako, druskos, pipirų bei žalumynų pagamintu, padažu.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Vicky
» Rašyti komentarą
» Komentarai
liuciferis
2019-12-27 17:27
tikri koldūnai gruziniški su aviena arba ėriena. o ne seno paršo ar kritusio gaidžio ar vištos.
Pfff
2016-04-28 14:23
Va, jei valgysit ne rankomis, tai jau kitas patiekalas, skonis pasikeis ir t.t. Na, labiau nusipezėt negalima. Visi žinom, kad chinkalius gruzinai valgo rankomis, bet tai nereiškia, kad mes negalim valgyti su įrankiais, kaip civilizuoti žmonės.
Is Gruzijos
2016-04-27 15:24
Sultinio niekas nepila i mesa, verda tik vandeny ir tikrai nevalgo su grietines padazu. Geriau pavadinkit adaptuotais virtiniais
Juos valgo apibarstytus juodaisiais pipirais ir tik rankomis.
xinkalis
2014-09-07 18:00
siaip jie vadinasi xinkali o ne virtiniai !!!
Edita
2012-07-16 15:03
Labai skaniai gaunasi jei verdame garu puode