Gruziniškai paruošta kiauliena

Gruziniškai paruošta kiauliena
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiauliena, 500 gramų
  • Konservuoti pomidorai, smulkintų, 400 gramų
  • Baltasis sausas vynas, 100 mililitrų
  • Saldžioji paprika, 1 vienetas
  • Alyvuogių aliejus, 5 valgomieji šaukštai
  • Džiovintos slyvos, 30 gramų
  • Petražolės, 1 pundelis
  • Česnakai, 3 skiltelės
  • Prieskoniai, gruziniškų Utsho Suneli, 1 arbatinis šaukštelis
  • Malta aitrioji paprika, 1 žiupsnelis
  • Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
  • Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Kiaulieną supjaustyti kubeliais, slyvas ir papriką - šiaudeliais. Susmulkinti česnakų skilteles ir petražoles.

  2. Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti kiaulieną, vis pamaišant, kad apkeptų iš visų pusių, išgriebti ir atidėti.

  3. Tuomet 5-6 minutes pakepti paprikas ir į puodą supilti konservuotus pomidorus, sudėti kiaulieną, supilti vyną ir suberti paprikas bei slyvas. Pagardinti druska, aitriąja paprika ir "Utsho Suneli" prieskoniais. Sumažinti ugnį, uždengti dangčiu ir troškinti 30-35 minutes.

  4. Galiausiai suberti česnakus, petražoles bei pipirus ir po kelių minučių nukaisti. Leisti 10-15 minučių susistovėti uždengtame inde.

Porcijų skaičius: 2
Receptą atsiuntė: Dorianas
» Rašyti komentarą