Gruziniškai paruošta kiauliena

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Kiauliena, 500 gramų
- Konservuoti pomidorai, smulkintų, 400 gramų
- Baltasis sausas vynas, 100 mililitrų
- Saldžioji paprika, 1 vienetas
- Alyvuogių aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Džiovintos slyvos, 30 gramų
- Petražolės, 1 pundelis
- Česnakai, 3 skiltelės
- Prieskoniai, gruziniškų Utsho Suneli, 1 arbatinis šaukštelis
- Malta aitrioji paprika, 1 žiupsnelis
- Malti juodieji pipirai, 1 žiupsnelis
- Druska, 1 žiupsnelis
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Kiaulieną supjaustyti kubeliais, slyvas ir papriką - šiaudeliais. Susmulkinti česnakų skilteles ir petražoles.
Keptuvėje įkaitintame aliejuje apskrudinti kiaulieną, vis pamaišant, kad apkeptų iš visų pusių, išgriebti ir atidėti.
Tuomet 5-6 minutes pakepti paprikas ir į puodą supilti konservuotus pomidorus, sudėti kiaulieną, supilti vyną ir suberti paprikas bei slyvas. Pagardinti druska, aitriąja paprika ir "Utsho Suneli" prieskoniais. Sumažinti ugnį, uždengti dangčiu ir troškinti 30-35 minutes.
Galiausiai suberti česnakus, petražoles bei pipirus ir po kelių minučių nukaisti. Leisti 10-15 minučių susistovėti uždengtame inde.
» Rašyti komentarą