Grilyje kepti eršketo vėrinukai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Imbieras, maltas, 1 arbatinis šaukštelis
- Juodieji pipirai, 10 vienetų
- Medus, 2 valgomieji šaukštai
- Eršketas, filė, 2 kilogramai
- Druska
- Aliejus, 2 valgomieji šaukštai
- Mėta, lapeliai, 5 vienetai
- Sultys, greipfrutų, 150 mililitrų
Gaminimo instrukcija:
Eršketo filė nuplauti, supjaustyti smulkiais gabalėliais ir sudėti į gilų dubenį.
Juoduosius pipirus sumalti ir sudėti į atskirą dubenėlį.
Tada į tą patį dubenėlį su pipirais sudėti imbierą, smulkintus mėtos lapelius, medų, supilti greipfrutų sultis, aliejų ir viską gerai išmaišyti.
Gautu mišiniu užpilti žuvį, įberti druskos, išmaišyti ir palikti 2 val. marinuotis.
Išsimarinavusius žuvies gabaliukus sumauti ant iešmelių ir vartant kepti virš įkaitusių žarijų.
Kepant galima žuvį pašlakstyti likusiu marinatu.
Patiekti karštą su mėgstamu garnyru.
Skanaus.
» Rašyti komentarą