Grilyje kepta žuvis su agurkų ir pomidorų salsa

Grilyje kepta žuvis su agurkų ir pomidorų salsa
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Agurkai, 1 vienetas
  • Pomidorai, vyšniniai, perpjauti per pusę, 1 stiklinė
  • Alyvuogių aliejus, 1 valgomasis šaukštas
  • Jalapenai, supjaustyti be sėklų, 1 vienetas
  • Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
  • Žuvis, filė, 750 gramų
  • Mėta, šviežia, smulkinta, 1 valgomasis šaukštas
  • Žaliosios citrinos, žievelė, tarkuota, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kuminas, maltas, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Svogūnų laiškai, 1 sauja
  • Sultys, laimo, šviežiai spaustos, 2 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Padažui sumaišykite viename dubenėlyje 1 šaukštelį kumino, 0,25 šaukštelio druskos, laimo žievelę, laimo sultis ir alyvuogių aliejų.
Sudėkite į tą patį dubenėlį smulkintą agurką, pomidorus, smulkintus svogūnų laiškus, jalapeną, mėtų lapelius ir viską gerai išmaišykite.
Pabarstykite žuvies filė likusiu 0,5 šaukštelio kumino ir 0,25 šaukštelio druskos.
Paruoštą žuvį vartant kepkite apie 7-10 min. įkaitintame grilyje, kol žuvis suminkštėja. Jei žuvis trapi galima ją suvynioti į foliją ir tik tada dėti kepti ant grotelių.
Iškepusią žuvį supjaustykite, sudėkite į lėkštes ir ant viršaus uždėkite pasiruošto padažo.
Šalia galite patiekti grilyje keptas daržoves.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Ilma
» Rašyti komentarą