Grilyje kepta pica „Fugazza“


- Cukrus, 1 arbatinis šaukštelis
- Juodieji pipirai, šviežiai malti
- Svogūnai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 4 stiklinės
- Alyvuogių aliejus, 5 valgomieji šaukštai
- Vanduo, šiltas, 1.3 stiklinės
- Druska
- Mielės, sausos, 1 arbatinis šaukštelis
- Raudonėliai, džiovintas, grūstas, 1 valgomasis šaukštas
Šiltą vandenį sumaišyti su cukrumi bei mielėmis ir palikti maždaug 15 min., kad suputotų.
Tuomet įmaišyti 2 šaukštus aliejaus ir 1 šaukštelį druskos.
Mišinį maišant su mentele palengva berti miltus ir minkyti kol gausis vientisa kočiojimui tinkanti tešla (likusius miltus panauti kočiojimui).
Gautą tešlą dėti į aliejumi pateptą dubenį, uždengti rankšluostuku ir palikti šiltai maždaug 1 val., kad pakiltų.
Svogūnus nulupti, supjaustyti žiedais ir pakepinti keptuvėje su 2 šaukštais aliejaus. Kepinamus svogūnus pagardinti raudonėliu, druska bei pipirais.
Pakilusią tešlą padalinkite į 4-5 dalis ir iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus storesnius blynus.
Gautus blynus patepkite aliejumi ir apkepkite grilyje.
Abiems pusėms apkepus sudėkite ant viršaus svogūnus ir dar pakepinkite apie 5-6 min.
Patiekite šiltas, kaip užkandį.
Skanaus.