Grilyje kepta jautienos nugarinė su chimichurri padažu

Grilyje kepta jautienos nugarinė su chimichurri padažu
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Česnakai, 12
  • Juodieji pipirai, malti
  • Petražolės, 2 saujos
  • Jautiena, nugarinė, 2 kilogramai
  • Alyvuogių aliejus, 5 valgomieji šaukštai
  • Vanduo, šaltas, 5 stiklinės
  • Druska, košerinė
  • Raudonėliai, džiovinti, 4 arbatiniai šaukšteliai
  • Raudonieji pipirai, 8 vienetai
  • Vyno actas, raudonas, 5 valgomieji šaukštai
Gaminimo instrukcija:

Chimichurri padažui susmulkinti česnakus (nuluptus), raudonuosius pipirus (be sėklų), petražoles ir sumaišyti su raudonėliais, raudonojo vyno actu, alyvuogių aliejumi bei vandeniu.
Paruoštą padažą geriausia yra palikti kelias valandas arba net per naktį šaldytuve.
Maždaug 1 val. 30 min. prieš kepimą paruošti grilį, kad jis gerai įkaistų.
Jautienos nugarinę gerai įtrinti druska bei pipirais ir palikti 30 min. pasimarinuoti.
Išsimarinavusią nugarinę kepti vartant apie 30-40 min., kol mėsa gerai iškepa.
Iškepusią jautieną supjaustyti riekelėmis, ant viršaus uždėti pasiruošto padažo ir patiekti su mėgstamu garnyru.
Skanaus!

Receptą atsiuntė: Alina
» Rašyti komentarą