Griliažinis tortas

Griliažinis tortas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Cukrus, 2 stiklinės
  • Margarinas, sviestas, tirpintas, 120 gramų
  • Kefyras, 190 mililitrų
  • Miltai, 200 gramų
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
  • Kepimo milteliai, 1.5 arbatinio šaukštelio
  • Kakava, 1.5 valgomojo šaukšto
  • Grietinėlė, 420 gramų
  • Sviestas, 400 gramų
  • Kondensuotas pienas, 1 skardinė
  • Žemės riešutai, (be odelių), 150 gramų
  • Cukrus, 250 gramų
  • Soda, 1 arbatinis šaukštelis
Gaminimo instrukcija:
  1. Biskvitas: Kiaušinius išplakame su cukrumi kol padvigubės ir pašviesės, supilame tirpintą atvėsintą margariną arba sviestą, kefyrą, viską išplakame iki vientisos masės.
    Sodą, kepimo miltelius, kakavą, miltus persijojame, dalimis suberiame į tešlą ir išmaišome kol masė taps vientisa.
    Tešlą supilame į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą nuimamais kraštais.
    Kepame įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 30 min.

  2. Išsikepame 2 biskvitą - šviesų. Į šviesų biskvitą dedame tuos pačius produktų kiekius (2 kiaušiniai, 200 ml miltų ir t.t.), tik vietoj kakavos suberiame tą dalį miltų.

  3. Iškepusius ir atvėsusius biskvitus perpjauname į dvi dalis, taip gauname 4 torto sluoksnius.

  4. Kremas: Grietinėlę išplakame iki standumo, dedame į šaldytuvą.
    Kambario temperatūros sviestą plakame iki purumo kol padvigubėja, plakant dalimis supilame kondensuotą pieną, gerai išplakame kremą. Galiausiai atsargiai įmaišome plaktą grietinėlę.

  5. Griliažas: Žemės riešutus pakepiname sausoje keptuvėje ir susmulkiname.
    Suberiame cukrų į švarią keptuvę ir lydome nuolat maišant.
    Kai jis išsilydo į sirupą, suberiame sodą, permaišome dar 1-2 min.
    Supilame smulkintus riešutus, gerai viską permaišome ir visą tą masę pilame į aliejumi išteptą skardelę.
    Kai griliažas sustingsta ir ataušta, jį visą gerai susmulkiname kočėlu ar blenderyje.

  6. Sirupas biskvitų laistymui: ~200 ml virinto šalto vandens sumaišome su cukrumi (pagal skonį). Galima įpilti brendžio - čia jis labai tinka.

  7. Torto surinkimas: Imame šviesų biskvitą, sulaistome jį sirupu, dedame kremo, pabarstome griliažo. Klojame rudą biskvitą, sulaistome, vėl kremo, ant viršaus pabarstome griliažo. Dedame šviesų biskvitą, sulaistome, užpilame kremu, pabarstome griliažu, ir galiausiai vėl užvožiame rudu biskvitu. Truputį paspaudžiame.
    Tortą aptepame tuo pačiu kremu (jei neliko, tada galima sviestiniu) ir gausiai apibarstome griliažu.

Porcijų skaičius: 10
Receptą atsiuntė: Ieva Visockytė
» Rašyti komentarą
» Komentarai
hmm..
2015-08-27 18:39
ingredientuose viskas i viena surasyta,sunku parasyti kas biskvitui,kas kremui ...ne visi profesionalus kepejai ,yra pradedanciu
ieva
2015-05-31 23:34
Kremas super biskvitas nesigavo