Grikių miltų blyneliai

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Pienas, 250 mililitrų
- Sviestas, tirpintas, 3 valgomieji šaukštai
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Miltai, grikių, 7 valgomieji šaukštai
- Miltai, kvietiniai, 3.5 valgomojo šaukšto
- Druska, 0.25 arbatinio šaukštelio
- Majonezas, (nebūtina), 1 valgomasis šaukštas
- Grietinė, (nebūtina), 1 valgomasis šaukštas
- Porai, 1 vienetas
- Ikrai, (Ikrų užtepėlė CAVIAR CREAM, klasikinė), 1 vienetas
Gaminimo instrukcija:
Porcijų skaičius: 2
Kiaušinį išplakti su druska. Įmaišyti majonezą, grietinę (tai suteikia blynams purumo, minkštumo). Pilkite pieną. Išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Dėkite tirpintą sviestą, pamaišykite. Tada suberkite miltus, gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių.
Palikite tešlą bent dešimčiai minučių. Tešla turi būti grietinės tirštumo. (Jei per tiršta - įpilkite dar truputį pieno, jei skysta - berkite šiek tiek miltų).
Kepkite vidutinio karštumo keptuvėje. Jei blyneliai svils prie keptuvės, kepkite ant trupučio įkaitinto sviesto.
Blynelius patiekiau sluoksniuodama juos šia tvarka: blynelis + ikrų užtepelė + pjaustytas poras + blynelis + ikrų užtepelė + pjaustytas poras ir t.t.
» Rašyti komentarą