Grikių apkepas

Grikių apkepas
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Sultinys, daržovių, 0.5 litro
  • Morkos, 300 gramų
  • Grietinė, 200 mililitrų
  • Grikiai, 150 gramų
  • Fermentinis sūris, 150 gramų
  • Kiaušiniai, 2 vienetai
  • Svogūnai, 1 vienetas
  • Sviestas, 50 gramų
  • Džiūvėsėliai, 1 valgomasis šaukštas
  • Druska
Gaminimo instrukcija:
  1. Grikius perliekite šaltu vandeniu ir suberkite į sultinį. Pamaišydamos, virkite apie 15 min., atvėsinkite.

  2. Morkas supjaustykite griežinėliais, susmulkinkite svogūną.

  3. Keptuvėje ištirpinkite pusę sviesto, įpilkite 3 šaukštus vandens ir troškinkite morkas ir svogūnus.

  4. Kiaušinio baltymus atskirkite nuo trynių, juos išplakite iki standžių putų. Trynius sumaišykite su grietine, 100 gr. sūrio, pagardinkite druska ir pipirais. Grikius didesniame dubenyje sumaišykite su troškintomis morkomis ir svogūnais bei trynių mase. Po to sukrėskite išplaktus baltymus ir viską gerai išmaišykite.

  5. Masę sukrėskite į riebalais išteptą formą, viršų pabarstykite likusiu sūriu, džiūvėsėliais, apdėliokite kubeliais pjaustytu sviestu. Apkepą dėkite į įkaitintą orkaitę, kepkite 180 °C temp., kol gražiai paruduos.

Porcijų skaičius: 5
Receptą atsiuntė: Janina
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Erika
2016-03-05 10:47
Kiek laiko maždaug kepėt?
lina
2015-12-10 11:58
Nezinau ar cia jau labai sveika, viskas riebaluose, suris, daug kiausiniu. As jau geriau rinkciausi gera jautienos steika ir virtas darzoves, o prie ju gali buti ir grikiai.
As
2015-02-06 18:03
Labai skanu, as dar alyvougemis pagardinau
SimonaGe
2014-11-17 18:33
Labai skanu! Patiko visai šeimai
Arturas
2014-10-09 18:23
Tikrai labai skanu,ir draugei labai patiko! 10 Balu