Grietininis rabarbarų pyragas

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Apelsinai, žievelė, tarkuotas, 1 arbatinis šaukštelis
- Cinamonas, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Cukrus, "Demerara", 50 mililitrų
- Cukrus, rudasis, 0.5 stiklinės
- Graikiniai riešutai, 50 mililitrų
- Rabarbarai, smulkiai pjaustyti, 4 vienetai
- Vanilė, ekstraktas, 2 arbatiniai šaukšteliai
- Kiaušiniai, 2 vienetai
- Kvietiniai miltai, 0.5 stiklinės
- Kvietiniai miltai, rupūs, 1 stiklinė
- Soda, 1 arbatinis šaukštelis
- Druska, 0.5 arbatinio šaukštelio
- Sviestas, 30 gramų
- Grietinė, 1 stiklinė
Gaminimo instrukcija:
Viršui:
1/4 puodelio demerara cukraus;
1/2 a.š cinamono;
30g sviesto;
1/4 puodelio smulkintų graikiškų riešutų.
Rabarbarus sumaišyti su dviem šaukštais miltų. Rudąjį cukrų išsukti su sviestu iki purios vienalytės masės. Po vieną įmušti kiaušinius, sudėti grietinę, tarkuotą apelsino žievelę, vaninės ekstraktą ir viską gerai išmaišyti. Atskirame inde sumaišyti miltus, sodą, cinamoną, druską. Palaipsniui įmaišyti į kiaušinių ir sviesto plakinį. Supilti į sviestu pateptą formą, apibarstyti curkaus ir riešutų trupiniais ir kepti 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-50 minučių.
Pyrago viršui cukrus, cinamonas ir sviestas patrinami tarp pirštų, kol gausis trupiniai. Įmaišyti graikiškus riešutus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2009-07-08 08:06
tai kada tuos rabarbarus i tesla deti?
2010-07-05 00:20