„Grietiniečiai“

„Grietiniečiai“
Akcijos:
TAIP
NE
?
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
Ingredientai:
  • Cukrus, 70 gramų
  • Cukrus, įdarui, 1 valgomasis šaukštas
  • Kiaušiniai, 1 vienetas
  • Kiaušiniai, įdarui, baltymas, 1 vienetas
  • Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
  • Kvietiniai miltai, įdarui, 1 valgomasis šaukštas
  • Soda
  • Varškė, įdarui, 150 gramų
  • Druska
  • Sviestas, 75 gramai
  • Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
  • Grietinė, įdarui, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:

Sumušti minkštą sviestą, po truputį sudedant kiaušinį, grietinę, cukrų ir druską.
Suberti miltus, sumaišytus su soda, ir greitai išminkyti tešlą.
Įdarui sumaišyti varškę, baltymus, grietinę, miltus ir cukrų.
Iškočioti 7 mm storumo tešlą.
Išpjauti 8 cm diametro skritulius.
Ant kiekvieno skritulio uždėti po šaukštą įdaro, sujungti tešlos kraštus, gerai prispausti.
„Grietiniečių“ viršų aptepti plaktu tryniu.
Įkaitinti orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros, „grietiniečius“ sudėti ant skardos, padengtos kepimo popieriumi, ir kepti 10-15 min.
Skanaus.

Receptą atsiuntė: Marija
» Rašyti komentarą
» Komentarai
Saule
2016-09-03 18:43
Db kaip tik skanauju,tikrai gan neblogi,tik neparasyta kiek deti sodos?dejau is akies bijodama prideti daugiau nei reikia kad nesijaustu sodos,bet man pavyko.Ir dariau su namine varske tai kol jie silti man varske skystoka.Bet visumoj skanu is 5balu skiriu 4
Ugne
2015-11-25 19:39
Labai skanu ir paprasta ^^
Mamyte
2015-09-18 23:03
Puikūs, minkštučiai gavosi, tačiau aš dėjau kur kas daugiau miltų, nes labai jau lipo prie rankų tešla.
laura
2015-08-27 21:57
Skanei
asta
2014-01-21 13:58
Ką daryti, kad jie neišsižiotų? O juk parduotuviniai išlaiko formą. skonis labai geras.