„Grietiniečiai“

Akcijos:
Rodyti
akcijas

TAIP
NE
?
- Cukrus, 70 gramų
- Cukrus, įdarui, 1 valgomasis šaukštas
- Kiaušiniai, 1 vienetas
- Kiaušiniai, įdarui, baltymas, 1 vienetas
- Kvietiniai miltai, 1 stiklinė
- Kvietiniai miltai, įdarui, 1 valgomasis šaukštas
- Soda
- Varškė, įdarui, 150 gramų
- Druska
- Sviestas, 75 gramai
- Grietinė, 3 valgomieji šaukštai
- Grietinė, įdarui, 1 valgomasis šaukštas
Gaminimo instrukcija:
Sumušti minkštą sviestą, po truputį sudedant kiaušinį, grietinę, cukrų ir druską.
Suberti miltus, sumaišytus su soda, ir greitai išminkyti tešlą.
Įdarui sumaišyti varškę, baltymus, grietinę, miltus ir cukrų.
Iškočioti 7 mm storumo tešlą.
Išpjauti 8 cm diametro skritulius.
Ant kiekvieno skritulio uždėti po šaukštą įdaro, sujungti tešlos kraštus, gerai prispausti.
„Grietiniečių“ viršų aptepti plaktu tryniu.
Įkaitinti orkaitę iki 230 laipsnių temperatūros, „grietiniečius“ sudėti ant skardos, padengtos kepimo popieriumi, ir kepti 10-15 min.
Skanaus.
» Rašyti komentarą
» Komentarai
2015-11-25 19:39
Labai skanu ir paprasta ^^
2015-09-18 23:03
Puikūs, minkštučiai gavosi, tačiau aš dėjau kur kas daugiau miltų, nes labai jau lipo prie rankų tešla.
2015-08-27 21:57
Skanei 




2014-01-21 13:58
Ką daryti, kad jie neišsižiotų? O juk parduotuviniai išlaiko formą. skonis labai geras.
2016-09-03 18:43